Kazada, Mersin İdman Yurdu A2 takımı kafilesinden yara alan olmadı. Kazanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri ile görüşen kulüp yöneticileri, Konyaspor A2 takımı ile bugün oynanacak maçı iptal ettirip, memleketlerine geri döndü.

Kaza, saat 10.00 sıralarında Ereğli- Konya Karayolu Sazgeçit yakınında meydana geldi. Pancar yüklü 42 YL 535 plakalı TIR'ı kullanan Recep Özboz (45), iddiaya göre, karşı yönden gelen ve hatalı sollama yapan sürücüsü ve plakası henüz belli olmayan otomobile çarpmamak için direksiyonu sağa doğru kırdı. Bunun üzerine kontrolden çıkan TIR, şarampole devrildi. Dorse'de yüklü olan pancarlarda yola ve etrafa saçıldı. Kaza nedeniyle trafik ekipleri, karayolunu zaman zaman ulaşıma kapatıp, kontrollü geçiş yapılmasını sağladığı sırada, kazayı duyması sonucu olay yerine gelen TIR şoförünün arkadaşı Ali Sağlam (38) 42 JB 508 plakalı otomobilini, yol ulaşıma kapalı olduğu için yolun ortasına bırakıp, hafif şekilde yaralı olan TIR şoförü olan arkaşının yanına gitti.

Bu sırada Mersin İdman Yurdu A2 takımı kafilesini taşıyan 33 DC 990 plakalı otobüsü kullanan Ökkeş Aybar (45), iddiaya göre, sis nedeniyle görüş mesafesinin yaklaşık 10 metreye kadar düşmesi üzerine yolun ortasında park halindeki 42 JB 508 plakalı otomibili son anda gördü. Şoförün frene basmasına rağmen kayan otobüs, otomobile çarptı. Otobüste bulunan 18 futbolcu, 3 teknik ekip,1 yönetici, 3 malzemeci ve bir şoför kazadan yara almadan kurtuldu. Kazanın ardından Türkiye Futbol Federasyonu yetkilileri görüşen kulüp yöneticileri, Konyaspor A2 takımı ile bugün oynanacak maçı iptal ettirip, memleketlerine geri döndü. Kazalarla ilgili soruşturma sürüyor./milliyet