Fenerbahçe"ye transfer olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Kerem, takım arkadaşlarına da kendisi gibi istedikleri kulüplere transfer olabileceklerini belirtti. Aydın Belediyespor Kulüp Başkanı Artun Sucuoğlu ve hocası Bekir Aksu ile bir süre antrenmanı izleyen Kerem"in, birkaç gün sonra Fenerbahçe Alt Yapısı kampına katılacağı belirtildi.
Geçen ay içerisinde Fenerbahçe"ye transfer olan Kerem Çağatay ve Harun İzgüt'ün (14) kendilerini gururlandırdığını ifade eden Başkan Sucuoğlu, Aydın Belediyespor"un son üç yıl içerisinde profesyonel takımlara transfer olan toplam 24 futbolcusu ile Türk futboluna damgasını vurduğunu iddia etti. Aydın Belediyespor"un profesyonel takımların en fazla futbolcu transfer eden amatör kulüplerin başında geldiğini belirten Sucuoğlu, “Hedefimiz kaliteli sporculardan ziyade kaliteli insanlar yetiştirmektir. Kulüp olarak Aydın sporuna ve gençlerimize hizmet için elimizden gelenin en iyisinin yapmaya çalışıyoruz. Yeter ki aileler bize güvenip, çocuklarını bize teslim etsinler. Biz bu takımı 4 yıl önce 3. Lige çıkmak için oluşturduk. İl genelindeki kulüplerden beğendiğimiz futbolcuları kadromuza dahil ettik. Bununla birlikte ilimizdeki ve yurt genelindeki profesyonel takımlara destek sağlamak için alt yapı çalışmalarına da önem verdik. Biz sporcularımıza konusunda uzman teknik heyetimiz tarafından, futbol becerilerini en üst seviyeye getirecek şekilde eğitimler veriliyor. Bunun da meyvelerini almaya başladık. Aydın Belediyespor Türkiye'de tanınan bir kulüp haline geldi. Son 3 yılda profesyonel takımlara 24 futbolcu gönderdik. Son olarak Kerem ve Harun"un Fenerbahçe"ye transfer olması bizi çok gururlandırdı” dedi.
Fenerbahçe"ye transfer olan Kerem"in, 2007-2008 futbol sezonunda çok başarılı bir sezon geçirdiğine işaret eden Sucuoğlu, Fenerbahçe"nin bu oyuncuyu uzun süre takip ettiğini hatırlattı. Fenerbahçe"den resmi taklifin gelmesi üzerine bu transferin gerçekleştiğine işaret eden Sucuoğlu, aynı takıma transfer olan oyuncuları Harun"un şuan Fenerbahçe Alt Yapısı ile çalışmalarını sürdürdüğünü ve Kerem"in de birkaç gün içinde Harun"la birlikte olacağını açıkladı.
Kerem"i daha 13 yaşındayken yeteneklerini keşfeden isim olan Teknik Direktör Bekir Aksu da, Kerem"i Germencik 100. Yıl Spor Kulübü"nde bir süre takip ettiğini duyurdu. Geçtğimiz sezon başında kendisinin talebiyle Kerem"in Aydın Belediyespor kadrosuna dahil edildiğini anımsatan Aksu, “Kerem gerçekten çok iyi yeteneklere sahip bir futbolcu. Ben onu uzun süre takip ettim ve takımıma dahil etmek için çaba harcadım. Kerem gibi elit sporcuların tek ihtiyacı olan şey bulundukları illerin dışındaki yerlerde kendilerini göstermeleridir. Kerem"de bu şansı Aydın Belediyespor ile yakaladı. Katıldığı Türkiye Şampiyonasında çok iyi mücadele ederek, antrenörler tarafından beğenildi ve Fenerbahçe"ye transfer oldu. Kerem gibi Harun"da benim öğrencim. Ben ikisinin de Fenerbahçe"de başarılı olacaklarına inanıyorum. Anadolu"da kaliteli pek çok futbolcu var. Zamanı geldiğinde ve sporcular kendilerini gösterdikleri takdirde birçok sporcu büyük kulüplerde oynama şansı yakalayacaktır” diye konuştu.
Takım arkadaşları ile yeniden bir arada olmaktan ötürü büyük mutluluk yaşadığını kaydeden Kerem ise, Fenerbahçe"ye transfer olmasının heyecanını halen yaşadığını ifade etti. Fenerbahçe formasını giymenin kendisinin en büyük hayallerinden bir tanesi olduğunu dile getiren Kerem, şunları söyledi: “Transferimin gerçekleşmesinde bana yardımcı olan kulüp yöneticilerime çok teşekkür ediyorum. Elde ettiğimiz bu başarıda hocalarımın ve takım arkadaşlarımın çok katkısı var. Türkiye Şampiyonasında elde ettiğimiz başarı sonucu bu transfer gerçekleşti. Harun ile birlikte Fenerbahçe"de en iyi şekilde mücadele ederek, Aydın"ı başarıyla temsil edeceğiz. Ben bunu başaracağımıza inanıyorum. Bende emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Sizler sayesinde bugün buralara geldim”
Takım arkadaşlarıyla uzun uzun sohbet eden kerem, daha sonra bir süre Aydın Belediyespor"un yeni sezon hazırlıklarını izledi. Birkaç gün daha Aydın"da ailesinin yanında kalacağı öğrenilen Kerem"in, birkaç gün sonra Fenerbahçe Alt Yapısının kampına katılacağı belirtildi.