Amaçlarının Tahtacı Kültürünü yaymak olduğunu belirten Tahtacı Kültür, Eğitim, Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Aydın Şube Başkanı Ali Kırmızgül, ziyaretin amacının hem Ortekin"e destek vermek olduğunu hem de Şubat ayında yapacakları kongreye Ortekin"i davet etmek olduğunu söyledi.
Ülkemizde Tahtacılığın yanlış anlaşıldığını ve bu topluluğun kültürünün özüne inilmesi halinde insanların ne kadar saf ve temiz olduğunun görüleceğini ifade eden DP Aydın Belediye Başkan Adayı İlhami Ortekin, bu kültürü yaşatan insanları yıllar önce tanıdığını ve çok sevdiğini söyledi.
Bugün sabah saatlerinde Tahtacı Kültür ve Eğitim, Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği Aydın Şube Başkanı Ali Kırmızıgül ile yönetim kurulu üyeleri Kazım Yavaş, Yasemin Gacar ve Kübra Kırmızıgül Aydın Belediye Başkanı İlhami Ortekin"i makamında ziyaret ettiler. Türkiye"de Tahtacılığı bilmeyenlerin Tahtacıları yanlış anladığını ifade eden Dernek Başkanı Ali Kırmızıgül, “Türkmen olan ve Azerbaycan tarafından göç gelen bu topluluk daha çok orman köylerinde yaşayıp, meslekleri olan tahta ile uğraştıkları için bu ismi almıştır. Ancak Tahtacılık Kültürü"nde koşulsuz olarak yaratılanı Yaratan"dan ötürü sevmek vardır. Yunus Emer ve Mevlana"nın felsefesi esastır. Maalesef Tahtacılar dışlana dışlana bu duruma düşürülmüştür. Amacımız, bizim hakkımızdaki yanlış inanışları yok edip gerçek tahtacılık kültürünü topluma göstermektir” dedi.
Şu anda faaliyetlerini Atatürk Bulvarı üzerindeki Cemevi"nin zemin katında sürdürdüklerini belirten Ali Kırmızıgül, yerel seçimlerde Ortekin"e destek vereceklerini de sözlerine ekledi.