Alamut köyünde geçtiğimiz Cuma günü başlayan ve 3 gün boyunca çeşitli etkinliklerle devam eden Alamut Köyü Geleneksel Madran Baba Alevi Tahtacı Şenlikleri kapsamında; panelden semah gösterilerine ve halk konserine kadar birçok aktivite gerçekleşti. Asıl Cumartesi günü yapılan şenliklerden bir gün önce Cuma gecesi ise "Aleviliğin tarihçesi, sosyal yaşayışı ve siyasal süreç içerisindeki yeri" konulu Prof. Dr. Halil Çivi, Prof. Hüseyin Bal, Araştırmacı Yazarlar Ali Aksüt, Ali Bektaş, Av. Hüseyin Yüksel Biçen, Tarihçi Yazar Atilla Erdem ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Sekreteri Kemal Bülbül"ün katıldığı bir panel düzenlendi.
Alamut Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenecek panelin ardından, Cumartesi günü saat 17.00"de tahtacıların geleneksel kültürünü yansıtan etkinliklerin startı verildi. Geleneksel Madranbaba şenliklerinin bu yılki konser konuğu halk müziği sanatçısı Özlem Özdil olurken, bilim adamı ve araştırmacıların yanı sıra bir çok tanıdık simada şenliklere renk kattı.
Şenliklerle ilgili bir açıklama yapan Köy Muhtarı Mehmet Pehlivan, şenliklerin köy muhtarlığınca her yıl geleneksel bir şekilde düzenlendiğini ifade ederek “Geleneksel hale getirdiğimiz Madranbaba Şenliklerimiz ile Tahtacı Kültürünü ve geleneğini yansıtacak biçimde ve zenginlikte bu yıl yeniden düzenledik. Tüm köy halkı ile birlikte bizlere destek veren dostlarımızın da katıldığı şenliklerimiz büyük bir beğeni ile izlendi. Köy olarak amacımız; bulunduğumuz coğrafyada insanların sen-ben kavgasına girmeden, ayrımcılığa düşmeden, kendi gelenek ve kültürleri ile bir arada yaşayabilmelerine olanak sağlamaktır” dedi.