Mısır’ın başkenti Kahire’de devrimin sembolü haline gelen Tahrir Meydanı, uzun zamandır dillendirilen ama hiç açıkça konuşulmayan taciz, tecavüz ve şiddet olaylarına sahne oluyor. Binlerce eylemcinin arasındaki kadınlar, yabancı ya da Mısırlı olsun, bu dramdan nasibini alabiliyor, tek bir soruşturma bile açılmıyor.
Cinsel saldırı olaylarından şimdiye kadar en çok ön plana çıkan hikâyeler, yabancı gazetecileri hedef alanlar. 11 Şubat 2011’de CBS muhabiri Lara Logan, 24 Kasım 2011’de ise France 3 muhabiri Caroline Sinz bu şiddete maruz kaldı. Son olarak, 26 Haziran’da İngiliz basın-yayın öğrencisi Natasha Smith benzer bir acı deneyim yaşadı ve kendi bloguna, “Yüzlerce erkek hayvana dönüşüyor” diye yazdı.
"ÇADIR KAZIĞIYLA SALDIRDI"
Smith, anlattığına göre, giysileri parçalanmış biçimde saçından tutularak yerde sürüklendi, onlarca kişinin elle tacizine uğradı, bir adam kendisine çadır kazığıyla vurmaya çalıştı. Genç kadını bir grup Mısırlı kalabalıktan çıkardı ama hastaneye kadar götürmeye cesaret edemedi. Kendisi hastaneye giden ancak sağlık görevlileri tarafından muayene edilmeden gönderilen Smith'in hikayesini Kahire'deki İngiliz Büyükelçiliği doğruladı.
"ETE SALDIRAN ASLAN GİBİLER"
Adını vermek istemeyen C. de, Smith'in yaşadıklarının çok benzerinin kendi başına 2 Haziran'da geldiğini iddia etti. Kendisine ve yanındaki iki arkadaşına saldıranları, "Ete saldıran aslanlar gibilerdi" sözleriyle nitelendirdi. Yerel sivil toplum kuruluşlarına olayı anlattıklarını ama Mısır'da, başlarına gelen tacizin "sıradan bir cinsel hırpalama" olarak değerlendirildiğini ve ciddiye alınmadıklarını dile getirdi.

"TAMAMEN ORDUYA MAL EDİLEMEZ"
Ocak 2011’den bu yana onlarca benzer vaka bildirildiği öne sürülüyor. Kadın haklarını savunan sivil toplum örgütü Nazra'nın yöneticisi Yara Sallam, böyle hikayelere hemen itibar etmediklerini, tedbirli davrandıklarını fakat bildirilen taciz ve tecavüz vakalarının git gide arttığını söyledi. Nazra'nın yayımladığı bir bildiride, "Taciz ve tecavüz olaylarının, isyancıları kötü göstermek isteyen ordu ve devlet güçlerince gerçekleştirildiğini söylemenin mümkün olmadığı" yorumuna yer verildi.
TEK BİR SORUŞTURMA BİLE BAŞLATILMADI
Yara Sallam, saldırıların hep belli bir yerde yaşandığını, muhtemelen orada bir grup insanın kadınlara tuzak kurduğunu ifade etti.
Saldırıya uğrayan kadınlar yaşadıklarını paylaşma girişiminde de bulundu. 8 Haziran’da meydanda toplanarak, yaşadıkları cinsel saldırıları haykırmak isteyen bir grup kadın, sert bir biçimde tartaklandı.
Tahrir'deki taciz ve tecavüz olayları gündemde oldukça yer işgal etse de, şimdiye dek ne bir soruşturma başlatıldı ne de durum Mısır medyası tarafından duyuruldu.