MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bölünme tehlikesiyle karşı karşıya olan Türkiye’deki tahribatı yüzde 40 oyla onarabileceğini kaydetti. Bugüne kadar “tek başına iktidar” sloganını kullanarak MHP’nin oy oranı konusunda açık rakam vermeyen Bahçeli, böylece ilk kez yüzde 40 hedefini dillendirmiş oldu.
Bahçeli, Ankara İl Teşkilatı’yla yaptığı basına kapalı toplantıda önemli mesajlar verdi. Adaylık başvurusu yapmadığı için milletvekili adayı gösterilmeyen Yavaş’ın MHP ile yollarının ayırmasının sözkonusu olmadığını belirten Bahçeli, “Mansur Bey bizimle beraber. Ayrılmış değil. Kendisi aday olmadı, ancak Ankara Büyükşehir Belediyesi adayımızdır. Bizimle beraber olmaya devam edecek. Bir sorun yok” diye konuştu.

Büro açıp boş bırakmayın
Bahçeli, her yerde seçim bürosu açıp boş bırakılmasının iyi bir görüntü oluşturmayacağını vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Mahallelerde seçim büroları açılacak. Ancak her mahalleye büro açıp, camına afiş yapıştırıp oraları boş bırakmayın. Bunun yerine belli merkezlerde büro açın. Buralarda kalabalık gruplar toplayın, sohbetler yapın. Her zaman kapı açık olsun. Bu yöntem çalışmaları daha canlı tutacaktır.”

Bölünme tehlikesi ile karşı karşıya
Bugüne kadar seçimlere ilişkin oy oranı açıklamayarak, “tek başına iktidar” sloganını kullanan Bahçeli, ilk kez rakam telafuz etti. Türkiye’nin en kritik seçimlerinden birini yaşadığını ve devletin bekasıyla doğrudan ilintili olduğunu dile getiren Bahçeli, “Türkiye bölünme tehlikesiyle karşı karşıya. Batının taşeronluğunu yapan AKP zihniyetinin Türkiye’ye yaptığı tahribatı, ancak yüzde 40 oyla onarabilirim. Çalışmalarınızı tek başına iktidar olacakmış gibi yürütünüz” dedi. Bahçeli, milletvekili sırasını beğenmeyenleri de eleştirirken, “Milletvekili aday listelerinde sırasını beğenmeyenler var. Eğer siz yüzde 40’ı hedeflemiyorsanız, iktidar olmayı da hedeflemiyorsunuz demektir. Bulunduğunuz sırayı çıkarma konusunda da ümidiniz yok demektir. O zaman bu partide işiniz ne!” ifadelerini kullandı.