Avukatları, yasa düzenlenmesinin meclisten geçmesinin ardından soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Fenerbahçeli yönetici İlhan Ekşioğlu, teknik direktör Tayfur Havutçu, Beşiktaş Spor Kulübü yöneticisi Serdar Adalı, Ahmet Ateş ve kaleci Korcan Çelikay hakkındaki tutuklama kararının kaldırılmasını talep etti.

 
Soruşturma kapsamında savcılığın ise yasanın yürürlüğe girmesinin ardından değerlendirme toplantısı yapacağı ve dosya üzerindeki kararını vereceği öne sürüldü. Talepler, yasanın Resmi Gazete'de yer almasının ardından incelenecek.
 
Şike için belirlenen 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasının 1 yıldan 3 yıla kadar indirildiği yasa düzenlemesinin meclisten geçmesinin ardından, şike soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Aziz Yıldırım'ın avukatı da tahliye talebinde bulundu.
 
SAVCI TAHLİYE TALEPLERİNİN REDDEDİLMESİNİ İSTİYOR
Şike soruşturmasında yeni yasa kapsamında tahliye talebinde bulunan aralarında Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu şüpheliler hakkında görüşünü bildiren Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk tahliye taleplerinin reddedilmesini istedi.