Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Ülker Grubu (Bisküvi, Çikolata, Şekerleme) Başkanı Ali Ülker, çikolatada yılın 7 ayında yüzde 18'lik büyüme kaydettiklerini, 2009'u yüzde 20 büyüme ile kapatma hedefleri bulunduğunu bildirdi.
BAYRAMDA 3 KAT ARTIYOR

Ali Ülker, çikolata ve şekerin yüzde 15'inin bayramlarda satıldığını hatırlatarak, Türkiye'de yılda 14 bin 500 ton şeker satışı yapıldığını bildirdi. Ülker'in ikramlık şeker satışının 2 bin 200 ton olduğunu belirten Ülker, bayram dönemlerinde 11 bin tonun üzerinde olan ikramlık çikolata pazarında da Ülker'in satışlarının 4 bin 700 ton seviyesinde bulunduğunu kaydetti. İkramlık çikolatada tonaj pazar paylarının yüzde 33, ciro pazar paylarının yüzde 35, toplam çikolata pazarında ise yüzde 60 olduğunu bildiren Ülker, 'Normal çikolata satışlarımızın 3 katı kadar bayramlık çikolata satışı gerçekleşmektedir. Bayram dönemlerinde satılan üç çikolata kutusundan biri Ülker... Bayramlık satışlarda Ülker'in cirosu 100 milyon liraya ulaşıyor” şeklinde konuştu.

GODİVA'YI GETİRECEĞİZ


Ali Ülker, Godiva'nın da büyüdüğünü belirterek, 'Yeni pazarlara açılımla büyüyor. İkramlık üzerine yoğunlaşan bir şirket. Oradan, ikramlık pazarı Türkiye'de nasıl büyütürüz diye bizim de alacağımız dersler var. Dersimizi çalışıyoruz. Godiva daha Türkiye'ye gelmedi. Çalışıyoruz' diye konuştu.Yeni Şafak