AYDINPOST HABER SERVİSİ/Murat UÇKAÇ-Düzenlenen törene İl Kültür Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Aydın TAD Koleji Anaokulu Müdürü Dilek İkbal Soğancı, İlköğretim Müdürü Mehmet Akif Yılmaz, Lise Müdürü Semih Candaş, öğrenciler, veliler ve davetliler katıldı.

Törende konuşma yapan İl Kültür Turizm Müdürü Nuri Aktakka, “Kültür merkezlerimiz bu tür etkinliklerle anlam kazanmaktadır. Sanatla uğraşmak insanları diğer insanlardan farklılaştırarak değer kazandırıyor” diye konuşurken Aydın TAD Koleji Müdürü Mehmet Akif Yılmaz, “Amacımız amatör olarak da olsa güze sanatların en güzeli olan resim dalında, duygu ve düşüncelerin tuvallere yansımasıydı. Bilindiği gibi sanatta sınır yoktur. Öğrencilerimiz de kendi iç dünyalarını en güzel şekilde resmetmişler. Jürimizin ödül alacak resimleri seçerken epeyce zorlandığını düşünüyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölüm Başkanı Yardımcı Doçent Elçin Ünal, ADÜ Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi Yardımcı Doçent Meltem Söylemez, Aydın Yüksel Yalova Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim Öğretmeni Hasan Çakaloğlu, AKVAK Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Aksu, Aydın Televizyonu Genel Müdürü Aslı Ulaş Aksu, Aydın Türk Amaerikan Koleji Güzel Sanatlar Öğretmeni Selma Çerçi’den oluşan seçici kurul tarafından dereceye giren İlköğretim dalında birinci olan Özge Çınar’a 250 TL, ikinci olan Merve Deniz Erbaş’a 150 TL, üçüncü olan Merve Helin Çatıker’e 100 TL, Lise dalında birinci olan Aysel Dağlıoğlu’ya 400 TL, iknci olan İrem Diker’e 200 TL, üçüncü olan N. Başak Tokur’a 100 TL, üniversite dalında birinci olan Demet Kara’ya 1000TL, ikinci olan Nigar İplik’e 250 TL, üçüncü olan Nigar Ünal’a 100 TL ve plaket ve sertifika verilerek ödüllendirilirken, yarışmada 18 öğrenciye ise mansiyon ödülü verildi.

Ödül töreninin ardından serginin yarışmaya katılıp, sergilenmeye değer bulunan resimlerden oluşan serginin açılışı yapıldı.

aydinpost-facebook.20120414234532.jpg

aydinpost-twitter.jpg

img_6799.jpg

img_6811.jpg

img_6818.jpg

img_6821.20120517124305.jpg

img_6826.jpg

img_6829.jpg