İzmir'in Urla ilçesinde görev yaptığı lisede 11 kız  öğrenciye cinsel taciz ve istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan öğretmen, 24  yıl 2 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. 
 
İzmir 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya, "Çocukların cinsel  istismarı" suçundan hakkında toplam 142 yıl hapis cezası istenen ve başka bir  davadan aldığı ceza nedeniyle tutuklu bulunan edebiyat öğretmeni O.O.Ö, Manisa  Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS)  aracılığıyla katıldı. 
 
Sanık avukatı Ahmet Sinan Sürücü, müvekkilinin iddia edildiği gibi  cinsel taciz suçlarını işlemediğini, somut delil bulunmadığını öne sürerek,  beraatini talep etti. Sürücü, ceza verilmesi halinde indirim maddelerinin  uygulanmasını ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını talep etti. 
 
VİCDANIM RAHAT, KALBİM RAHAT
 
Sanık O.O.Ö ise son savunmasında, üzerine atılı suçlamaları  reddederek, "Kalbim rahat, içeride çok rahat yatıyorum, üniversite okuyorum.  Vicdanım rahat" dedi. 
 
Mahkeme heyeti, sanığın 5 mağdur öğrenciyle ilgili olarak beraatine,  diğer 6'sı için ise toplam 24 yıl 2 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına karar  verdi. 
 
OLAY
 
İzmir'in Urla ilçesinde, 2013 yılı nisan ayında bir kız öğrencinin  ailesine O.O.Ö tarafından tacize uğradığını anlatması üzerine, aile öğretmen  hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Öğretmen O.O.Ö. İzmir'de başka bir  liseye tayin edilirken, Urla'daki okuldan 11 öğrenci velisi daha öğretmenden aynı  gerekçe ile şikayetçi olmuştu. 
 
Şikayetler üzerine gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen O.O.Ö,  tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış bir üst mahkemeye yapılan itiraz  sonucu tutuklanmıştı. 
 
Sanık, dava sürecinde bu suçtan tahliye edilirken, başka suçtan  tutuklu olduğu için cezaevinden çıkamamıştı.