Kars'ın Kağızman İlçesi'nde 17 Aralık'ta meydana gelen üniversiteli kıza yönelik taciz iddialarıyla ilgili konuşan Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Tokucu, sokakları aydınlatan lambaların takıldıktan 2 saat sonra kırıldığını, bu nedenle öğrenciye yönelik saldırının planlı olabileceğini bildirdi. Olayın okul sınırları içerisinde meydana gelmediğini savunan Yrd. Doç. Dr. Tokucu, "Öğrencinin rehabilite edilerek üniversiteye kazandırılması için çalışacağız" dedi.

Kağızman Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden S.M., 17 Aralık akşamı, ders çıkışı bahçeden Kız Yurdu'na giderken iddiaya göre, yüzleri maskeli 3 kişi tarafından İnönü Caddesi'nde ağzı elle kapatılarak karanlık bir yere götürülmüş, kıyafetleri çıkarılmak istenen kızın çığlık atması üzerine saldırganlar kaçmıştı. MYO öğrencileri, önceki gün İstiklal Alanı'nda toplanarak taciz saldırısına tepki göstermiş, basın açıklaması yapmıştı.

Kağızman Emniyet Müdürlüğü'nün araştırma başlattıkları taciz iddiasıyla ilgili Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Erkan Tokucu, olayı gerçekleştirenleri kınadıklarını belirtti. Saldırıya uğrayan öğrenci ile temas halinde olduklarını belirten Yrd. Doç. Dr. Erkan Tokucu, "Öğrencinin rehabilite edilerek tekrar topluma ve üniversiteye kazandırılması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Yrd. Doç. Dr. Tokucu, taciz saldırısının okul sınırları içerisinde gerçekleşmediğine işaret ederek olayın gerçekleştiği yerle okul bahçesi arasında 100 metre mesafe bulunduğunu vurguladı. Sokağı aydınlatan lambaların takıldıktan 2 saat sonra kırılmasının olayın planlı bir şekilde yapıldığını gösterdiğine işaret eden Yrd. Doç. Dr. Erkan Tokucu, "TEDAŞ'a yeniden başvurduk ve kırılan balmaların yeniden takımsını istedik. Karanlıkta 100 metre ötedeki öğrencinin görülmesi, duyulması mümkün değil. Olayın gerçekleştiği saat de göz önünde bulundurulursa bu daha iyi anlaşılacaktır. Üniversite ve okul yönetimi olarak gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Soruşturma devam ediyor. Böyle bir olay MYO'nun sınırları içerisinde olmamıştır" diye konuştu.