Adana’da ‘taciz’den tutuklanan apartman yöneticisi C.S. ev hapsiyle serbest bırakıldı. C.S. taciz ettiği ileri sürülen ve mahkeme tarafından koruma altına alınan çocukla aynı apartmanda ev hapsini çekecek.

apartman görevlisisinin 15 yaşındaki kızını taciz eden yönetici önce tutuklandı, sonra ev hapsiyle serbest bırakıldı. İtiraz üzerine yine tutuklandı. Şimdi, yine ‘ev hapsiyle’ ödüllendirildi.
Ekmek ve Gül’de yer alan habere göre Adana’nın Güzelyalı Mahallesinde 20 yıldır aynı binada apartman görevlisi olarak çalışan ailenin 15 yaşındaki kızına 4 yıl boyunca tacizde bulunduğu iddia edilen apartman yöneticisi C.S. şikayet üzerine tutuklandı.

C.S. hakkında Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘çocuğun cinsel istismarı ve tehdit’ suçlamaları ile dava açıldı. Mahkeme davanın ilk duruşmasının 19 Ekim 2017’de yapılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme ayrıca tacize uğrayan çocuk ve babası hakkında koruma kararı verdi ve zanlının çocuğun ikametine yaklaşması, mağdura ve ailesine yönelik tehdit, şiddet, hakaret, aşağılama ve küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmasını da yasakladı.

Bu süreçte zanlının avukatı C.S.’nin tutukluluğuna itiraz etti. İtirazı yerinde bulan Adana 4’üncü Ağır Ceza mahkemesi zanlının ‘ev hapsi’ şartıyla tahliye edilmesine karar verdi.

Adana Kadın Platformu taciz zanlısına koruma altına alınan mağdur çocukla aynı apartmanda ev hapsi verilmesine tepki gösterdi. Platform tüm kadınları bu kararı protesto etmek ve ‘ezilenler için adalet olmamasını kabul etmiyoruz’ demek için dayanışmaya, desteğe çağırdı.