Bursa'da kendisini 'istihbarat elamanı yüzbaşı' olarak tanıtarak küçük yaştaki çocuklara cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla tutuklanan Y.D.'nin, 'Ergenekon terör örgütü üyesi' olmaktan da ayrıca tutuklandığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde ikamet eden bir vatandaş, Bursa Emniyet Müdürlüğü'nün '[email protected]' adresine gönderdiği mailinde, bir kişinin kendisini 'yüzbaşı' olarak tanıtarak çocuk ve genç erkeklere cinsel istismarda bulunduğunu belirtti. Bunun üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, Y.D. (41) isimli kişiyi takibe aldı. Telefon görüşmelerinde erkek çocuklara para karşılığı ilişki teklifi yaptığı belirlenen zanlının, biri
yaşı küçük toplam 4 kişiye cinsel istismarda bulunduğu belirlendi. Operasyonu genişleten polis, 14 yaşındaki bir erkek çocuğuyla ilişkiye girmeye hazırlandığı esnada zanlıyı yakaladı. Zanlının evinde yapılan aramalarda, Ergenekon terör örgütüne yönelik dokümanlar, 2 adet dizüstü bilgisayar, 3 adet cep telefonu, çok sayıda porno içerikli CD, ses kaydedici, çok sayıda gençlerle girilen ilişkiye dair görüntüler ele geçirildi.

Zanlının, ilişkiye girdiği kuaför kalfası, garson gibi kişilere 'askerlik durumunu çözme, kontör yükleme, iş ayarlama' gibi vaatlerde bulunduğu öğrenildi. Zanlı, sorgulamasının ardından "erkek çocuğuna nitelikli cinsel istismar ve unvan gaspı" ile Terörle Mücadele Şubesi tarafından "yasa dışı terör örgütü üyesi olmak" suçundan hazırlanan evrakla sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.