Bayrampaşa'da 2009 yılında çocukları Atatürk İlköğretim Okulu'nda eğitim gören veliler, öğretmen İsmail Topçu (41) hakkında ilçe milli eğitim müdürlüğüne daha sonra da polise ve savcılığa cinsel taciz iddiasıyla şikâyette bulundu.

Şikâyet üzerine harekete geçen polis, İsmail Topçu'yu gözaltına aldı. 26 Mart 2009'da çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan Topçu, hakkındaki iddiaları reddederek kendisine komplo kurulduğunu iddia etti.

İsmail Topçu'nun tutuklanmasının ardından tacize uğradıklarını ileri süren 6 öğrenci ve aileleri savcılığa giderek şikâyetlerini tekrarladı. Tacize uğradığı iddia edilen çocuklar ise Adli Tıp Kurumu'nda muayeneden geçirildi. Adli Tıp, çocukların ruh ve beden sağlıklarının bozulduğu yönünde karar verdi.

Olayla ilgili iddianame hazırlayan Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Raif Bıkmaz iddianamede, İsmail Topçu'nun, çocukları, 'Notlarınızı düşürürüm' ya da 'Ailene söylersen döverim' diye tehdit ederek taciz ettiği bilgilerine yer verdi. Savcı Bıkmaz, sınıfta porno izlediği de iddia edilen İsmail Topçu'ya toplam 108 yıl hapis cezası istemiyle Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Tacize uğradığı iddia edilen çocuklar, mahkemede görülen duruşmalarda pedagoglar eşliğinde ifade vererek başlarından geçtiğini iddia ettikleri taciz olaylarını anlattı.

Her duruşmada suçlamaları reddeden İsmail Topçu ise kendi çocuğunun da aynı sınıfta okuduğunu, 6 öğrenci dışında diğer öğrencilerin taciz olayından bahsetmediklerini dile getirdi. Önceki gün görülen davanın karar duruşmasında son sözü sorulan İsmail Topçu, "Çocukların ve ailelerinin ifadelerinde çelişkiler var. İddialar yüzünden 3 yıldır tutukluyum. Adaletinize sığınıyorum." dedi. Ardından kararını açıklayan Bakırköy 6. Ceza Mahkemesi heyeti, İsmail Topçu'yu her bir öğrenci için 15 yıl olmak üzere 90 yıl hapis cezasına çarptırdı.