Aile mahkemeye gönderdikleri dilekçede, “Sanık Zekeriye Y."den şikayetçi olmuştuk. Şimdi damadımız olan Zekeriya Y."den şikayetçi değiliz” dedi. Bunun üzerine tutuklu yargılanan sanık tahliyesini istedi. Ancak mahkeme, iki küçük kızın ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığına dair İstanbul Adli Tıp Kurumu"ndan istenen raporun beklenmesi için duruşmayı erteledi.

Geçen yıl Kasım ayında ortaya çıkan olayda iddiaya göre, lise öğrencisi 16 yaşındaki M.P., 2 yıldır eniştesinin kendisini ve 13 yaşındaki kız kardeşi Z.P."yi taciz ettiğini ileri sürerek 48 yaşındaki annesi G.P"ye, 3 sayfalık mektup yazıp yaşadıklarını anlattı. Mektubu okuyan anne kızlarıyla konuştuktan sonra polise giderek şikayetçi oldu. Tutuklanarak cezaevine konulan elektrik teknisyeni 1 çocuk babası Zekeriya Y., hakkında 1"nci Ağır Ceza Mahkemesi"ne 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Zekeriya Y., daha önceki duruşmalarda yaptığı savunmasını tekrar ederek, “İki baldızımı da kardeş gibi severim. M.P."yi bir erkek arkadaşıyla telefonla cinsel içerikli konuşurken yakaladım. Arkadaşıyla görüşmesini istemediğim için "seni annene söylerim" dedim. Bu yüzden bana iftira atıyor. Kardeşini de kendi yalanlarına ortak edip beni suçluyor” dedi.

İki kız kardeş ise enişteleri olan sanığın 2007 ve 2008 yıllarında çeşitli zamanlarda kendilerini elle taciz ettiğini ileri sürerek şikayetçi oldu. M.P. ablası 21 yaşındaki M.Y."nin yuvasının yıkılmasını istemediğini ve bu yüzden uzun süre sustuğunu söyleyerek, “Beni tek yakaladığı zaman taciz ediyordu. Hatta bir seferinde pantolonumu çıkarıp kendisi de soyundu. Karşı koymaya çalışırken, kapının zili çaldı. Ben bu fırsattan yararlanarak evden çıkıp gittim. Dayanacak gücüm kalmayınca da anneme mektup yazıp durumu anlattım” diye konuştu.

BOŞANMA DAVASI AÇTIM

Zekeriya Y."nin eşi M.Y. de katıldığı ilk duruşmada kocasını savundu. Ancak daha sonra mahkemeye 2 sayfalık bir dilekçe yazan M.Y., kız kardeşleri ve eşi arasında kaldığını belirtti. Genç kadın dilekçesinde, “Kim yalan söylüyor bilmiyorum. Kız kardeşim yaptığını söylüyor. Eşimin ona çektiği mesajları varmış. Cezaevine eşimi ziyarete gittiğim zaman bunu kendisine sordum. Bana "15 yıl ceza alabilirim. Mesajlar çıkarsa ben yazdım der misin?" dedi. Daha sonra bana mektup gönderdi ve "Onun da suçu var. Benim de" diye yazmış. Ama kendisine inanmıyorum. Boşanma davası açtım” diye yazdı. M.Y. eşi ve kız kardeşlerinin telefon numaralarını yazarak mesajların mahkeme kanalıyla alınmasını istedi.

Sanığın yargılaması devam ederken kızların annesi Gülhatun P. ile babası Ahmet P. mahkemeye, “Sanık Zekeriye Y."den şikayetçi olmuştuk. Şimdi damadımız olan Zekeriya Y."den şikayetçi değiliz” diye yazı gönderdi. Yaşanan bu gelişme üzerine sanık suçsuz olduğunu belirterek tahliyesini istedi. Ancak mahkeme, kız kardeşlerin yaşadıkları olay nedeniyle ruh sağlıklarının bozulup bozulmadığına dair raporun İstanbul Adli Tıp Kurumu"ndan gelmediğini belirterek tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi./milliyet