İZMİR'in Konak İlçesi'nde, 20 yaşındaki Emine Akay, kendisine elle tacizde bulunduğu için polise şikayet ettiği babası 46 yaşındaki Hamit Akay tarafından bıçakla boğazı kesilerek öldürüldü. Şah damarını keserek kızını öldüren ve olayın ardından ortadan kaybolan sabıkalı Hamit Akay'ı polis her yerde arıyor.

Olay, bugün saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Bankadan para çekmek için dışarı çıkan Türkan Akay, Karataş Semti 345 Sokak 42/3 numaradaki evine döndüğünde eşi Hamit Akay'ın üzeri kanlı olarak kapıdan çıkıp hızla uzaklaştığını gördü. Eve giren Türkan Akay, iki gün önce, polise kayıp başvurusunda bulunduğu dün akşam saatlerinde evine dönen 20 yaşındaki kızı Emine Akay'ı kan gölüne dönen yatakta haraketsiz yatarken buldu.
Türkan Akay'ın polisi aramasıyla eve gelen ekip, Emine Akay'ın boğazı kesilerek öldürüldüğünü gördü. Yapılan incelemede genç kızın şah damarının kesildiği, başının gövdesinden ayrılmasına ramak kaldığı saptandı.
Dört çocuğundan kızı Emine'nin vahşice öldürülmesi üzerine sinir krizleri geçiren Türkan Akay'ın, ifadesi doğrultusunda, Emine Akay'ın evine döndüğünü öğrenen babası Hamit Akay tarafından öldürüldüğü belirlendi. Genç kızın, cenazesi otopsi için nöbetçi savcının talimatıyla İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

POLİSE ŞİKAYETTE BULUNDU



Baba Hamit Akay'ı yakalamak için polis geniş çaplı soruşturma başlatırken, araştırmada, genç kızın yaşadıkları da ortaya çıktı.

Aslen Mardinli olan ailenin iki kızından biri olan Emine'nin, geçen 10 Temmuz'da, bahçıvanlık yapan babası Hamit Akay'ın, kendisine elle tacizde bulunduğu iddiasıyla karakola gidip polise şikayette bulunduğu saptandı. Şikayetin ardından ayrıldığı evine zaman zaman dönen Emine Akay'ın, babası Hamit Akay ve ağabeyleri Gaffar Akay ile Deniz Akay tarafından şikayetinden vazgeçmesi için sürekli dövüldüğü ileri sürüldü. Yaşadıklarına dayanamayan genç kız, iki ağabeyi hakkında da kendisini dövdükleri gerekçesiyle şikayette bulundu. Baba ve iki ağabey, şikayetin ardından polis tarafından her yerde aranıyordu.

SEVGİLİSİ OLDUĞUNU MU ÖĞRENDİ?

Olayın tüm yönleriyle aydınlatılmasına çalışılırken, 1996 yılında "uyuşturucu satmak" ve 2004 yılında "adam kaçırmak" suçundan cezaevine girip bir süre sonra tahliye olan baba Hamit Akay'ın, yakınlarına, psikolojisi bozuk olduğunu söylediği kızı Emine Akay'dan dert yandığı öğrenildi.
Hamit Akay'ın, üç ay önce, gece geç saatlerde çalan cep telefonuna kızı Emine Akay'ın baktığını, karşısında ilişki yaşadığı sevgilisinin sesini duyunca annesine şikayet ettiğini, annesine yapılanın intikamını almak için cinsel taciz iddiasını ortaya attığını söylediği öğrenildi.
Kızı Emine'yi acımadan öldüren Hamit Akay'ın bütün bunlara rağmen üniversite sınavlarında başarılı olan kızı Emine'yi polis yapmak istediğini, hatta evlenmek isteyenlere kızının meslek edineceğini belirterek karşı çıktığını anlattığı kaydedildi.
DHA