İstanbul'da Beyazıt Ford Otosan İlköğretim Okulu'nda 22 Nisan 2011'de meydana gelen olayda, iddiaya göre sınıf öğretmeni Nergis G., yanındaki arkadaşıyla konuştuğu gerekçesiyle 9 yaşındaki öğrencisi E.T.'nin boğazını sıktı. E.T.'nin boynundaki izi gören anne Neslihan Dural T. okula gelerek, öğretmen Nergis G. ile tartıştı.

Tartışmaya müdahil olan okul müdürü Kadir D. de anneye, "Salak kadın" diyerek hakaret etti. Tarafların karşılıklı olarak şikâyetçi olmaları üzerine öğretmen Nergis G. hakkında yaralama iddiasıyla 1 yıla kadar, okul müdürü Kadir D. hakkında ise hakaret suçundan 3 aydan, 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, anne Neslihan Dural T. hakkında ise hakaret suçundan dava açıldı.


Bu olaylar nedeniyle okulda yaşanan gerginlik sürerken, 27 Nisan 2010'da öğretmenlerden Abdulvahap H. iddiaya göre, 9 yaşındaki E.T. ve yaşıtı C.A.'ya okul içinde yaşananların okulda olanları anlatmamaları gerektiğini ifade ederek, "Okulda yaşananlar okulda kalacak. Olanları evinizde anlatırsanız Meryem'in babasının silah dükkanı var, gelir annenizi babanızı öldürür. Ayşenaz'ın da babası iki tane adam tutar, anne babalarınızı sırtından bıçaklar" şeklinde sözler söylemek suretiyle tehdit etti. Velilerin şikayeti üzerine öğretmen Abdulvahap H. hakkında da, İstanbul 6. Sulh Ceza Mahkemesi'nde 'mobbing' suçlamasıyla dava açıldı. Yargılama sırasında ifade veren Abdulvahap H., hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

5 YIL DENETİMLİ SERBESTLİK
Mahkeme, disiplin yetkisini kötüye kullandığı ve doktor raporlarına göre öğrenci C.A.'nın ruh sağlığının bozulmasına neden olduğu, böylelikle terbiye hakkından doğan disiplin yetkisini kötüye kullandığının sabit olduğu gerekçesiyle Abdulvahap H.'yi 5 ay hapse mahkûm etti. Mahkeme, sanığın ileride suç işlemekten çekineceği yolunda kanaat oluştuğundan "hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına" ve 5 yıl süre ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmasına karar verdi.

Diğer iddialarla ilgili yargılamalar sürerken, karadan memnun olmayan çocukların velilerinin karara itiraz edecekleri öğrenildi. 160 IQ'ya sahip olan kız çocukları E.T. ve C.T. olaylar nedeniyle 23 Mayıs'tan beri okula gitmezken, erkek öğrenci 11 yaşındaki T.C.A. da yine okulda psikolojik taciz gördüğü gerekçesiyle, 14 Şubat tarihinden bu yana okulu boykot ediyor. Yaşadıklarını bir mektupla Başbakan Erdoğan'a da ileten E.T. mektubunda, "Tek umudumuz sizsiniz. Sorunlarımız çözülene kadar okula gitmeyeceğiz" demişti.