Tacik basınında yer alan habere göre, bölgedeki sınır kapıları, silahlı çetelere karşı yürütülen askeri operasyonlar gerekçesiyle kapatıldı.
Tacikistan Milli Güvenlik Komitesi Sınır Dairesi basın yetkilisi Huşnud Rahmatullayev, Dağlık Badahşan Bölgesi'nin Afganistan ile 3 sınır kapısının bulunduğunu ifade etti. Rahmatullayev, bölgenin Çin ile olan sınır kapısının ise açık olduğunu belirtti.

Bu arada Afgan yönetimi de Tacikistan ile olan sınırında güvenlik önlemlerini arttırdı. Afgan hükümeti, bölgeye ek asker gönderme kararı aldı.
Tacikistan resmi makamları tarafından yapılan açıklamada, bölgede yapılan operasyon sonrasında ele geçirilen silahlı militanlar arasında 8 Afganistan vatandaşının da bulunduğu belirtildi. Ayrıca, bazı basın organlarında silahlı militanların başında bulunan Tolib Ayyambekov'un Afganistan'a kaçtığı yönde haberler yayınlanmıştı.

Tacikistan Milli Güvenlik Komitesi Dağlık Badahşan Bölgesi Genel Müdürü General Abdullo Nazarov'un silahlı çeteler tarafından öldürülmesiyle bölgede askeri operasyonlar başlatılmıştı. Geçtiğimiz hafta sonu askerler ile silahlı çete grubu arasında çıkan silahlı çatışmada, en az 42 kişi hayatını kaybetmişti.
Etiketler : Tacikistan, Afganistan, sınır