Aydın Tabip Odası’nın 2 gün sürecek genel kurul heyecanı bugün başladı. Aydın Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası'nda başlayan genel kurula MHP Aydın Milletvekili Ali Uzunırmak, Aydın Şoförler odası Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Semih Özmeriç, MHP Aydın İl Başkanı Hasan Muti, sendika başkanları, doktorlar ve davetliler katıldı.
Genel kurulun açılış konuşmasını yapan Aydın Tabip Odası Başkanı Eralp Atay, hükümetin sağlık politikasını eleştirdi. Gönüllü, onurlu ve bir o kadar da sorumluluk isteyen zor görevi 2 yıl boyunca sürdürdüklerini dile getiren Eralp Atay, 2 yıl boyunca çalışmalarında kendilerine destek veren herkese teşekkür etti.
Türkiye’da sağlık ortamıyla ilgili çeşitli kaygıları olduğunu dile getiren Atay, “Gelecekten beklentinin azalması yada uygulanan sağlık politikasına güvenememe, hekimlerin aidiyet duygusu zayıflamış, olumlu bir gelecek beklentisi azalmıştır. Hayatımıza kanun hükmünde kararnameler hükmetmeye başladı. Aile hekimlerimiz hızla artan iş yükü ve sorunlarla karşı karşıyadır. Şiddet asla kabul edilemeyen bir şey olmasına rağmen meslek hayatımızın bir parçası olmuştur. Emeklilik konusunda ise yapılan uygulamayı hak etmiyoruz. Hepimiz bir gün emekli olacağız. Bugün emekli olan bir hekimin aldığı ücret Bin 685 TL gerçekten çok ayıp” dedi.
Genel kurula katılan misafirlere de söz verilirken, genel kurulda doktorluk mesleğinde 35, 45, 50 yılını dolduran hekimlere plaket verildi.
İlk günkü genel kurulun devamında doktorların karşılaştığı sorunlar ele alınırken, genel kurulun ikinci gününde yönetim kurulu seçimleri gerçekleştirilecek.