Rüştü Reçber
“Bir futbolcunun maliyeti, sadece yönetimleri ilgilendirmeli... Kalan herkesin tek ortak derdi olmalı, oyuncu sahada takımı için neler yapıyor. Geçen sezon Yusuf Şimşek için de benzer şeyler söylenmişti, ama Beşiktaş"a yaptığı katkı ortada. Kazanılan iki kupada da önemli payı oldu. Aynı katkıyı Tabata"nın yapacağına da kesin gözle bakıyorum.”

İbrahim Üzülmez
“İlk önce şunu belirteyim ki, Tabata her takıma lazım olan bir futbolcu. Kıvrak, topla yumuşak, şutu var, pası var, mücadelesi var. Daha ne beklenir ki... Büyük takımlarda rahatlıkla oynayabilecek özellikleri barındırıyor. Geçen sezon yaptıkları da ortada. Bize bundan sonraki maçlarımızda, bilhassa hücum yönünden önemli katkılar yapacaktır.”

Mert Nobre
“Öncelikle yapılan çok ayıp. Daha oynamadan acımasızca eleştirildi. Futbolcunun yaşı veya bonservisine ödenen para ikinci plandadır. Önemli olan, takımına yapacağı katkı olmalıdır. Tabata ile birlikte oynayacağım için mutluyum. Çünkü forvete önemli katkı yapacağından eminim. Bu yetenek ve potansiyeli fazlasıyla var. Herkes ona hayran kalacak.”

Uğur İnceman
“Takımımıza ofansif yönde katkısı olacağı kesin. Yaklaşımı iyi. Nereye ve ne için geldiğinin de, camianın beklentisinin de farkında. Kadromuzu daha da zenginleştirdi. Forma savaşı kızışacak, bu da tüm futbolcuların kendilerini her an, en üst düzeyde hazır tutmalarına neden olacak. Tabata"nın varlığı, her anlamda olumlu yansıyacaktır.”

Bobo
“Daha geleli 5 gün oldu. Bu süre içinde bile herkeste olumlu bir izlenim bıraktı. Kendisini Brezilya"dan tanıyorum. Futbolculuğunu da çok yakından bildiğim bir oyuncu. Birlikte büyük işlere imza atacağımızı düşünüyorum. Özellikle asistleriyle bizi destekleyecektir. Kendi atacağı goller de olacaktır tabii. Her yönden olumlu bir isim.”

Batuhan Karadeniz
“Tabata gibi bir oyuncuyu beğenmeyenleri anlayabilmek mümkün değil. Gelir gelmez kaynaştık. Çalışmalara her şeyiyle kendini veriyor. Çabuk, direkt kaleye gidebiliyor. Kafası hep pas verebileceği bir arkadaşını arıyor. Öyle çabuk pes eden bir yapısı da yok. Herkesin düşüncesi farklı olabilir, bize, özellikle gol sayımıza önemli katkı sağlar.”

İbrahim Toraman
“Bir forvete dönük orta saha oyuncusundan ne beklenir, hangi özelliklere sahip olması istenir, hepsini alt alta, toplayın, işte o isim Tabata. Koparılan fırtınaya bir anlam vermek zor. Böylesine önemli bir oyuncuyu takıma katanları kutlamak gerekirken, eleştiri niye? Çıkacağı ilk maçta nasıl bir futbolcu olduğunu herkese göstereceğine eminim.”