Mehmet Kazancı Ayedaş Bedaş için paranın bugün yarın yatırılacağını kaydetti.
 
 
Mehmet Kazancı, AYEDAŞ ve BEDAŞ için ihale bedellerinin hazır olduğunu ayrıca ÖYK'nın onay vermesi durumunda Gediz EDAŞ ile Başkent Gaz'ın özelleştirme bedellerini de ödeyebileceklerini belirtti. ÖİB'den henüz bir ret kararının kendilerine ulaşmadığını kaydeden Kazancı, AYEDAŞ ve BEDAŞ için gerekli finansmanın Türkiye'ye geldiğini kaydetti.
 
Kazancı CNBC-e soruları yanıtladı. İstanbul Anadolu Yakası EDAŞ (AYEDAŞ) ve Boğaziçi EDAŞ (BEDAŞ) İhale bedeli karşılığı olan paramız, 26/08/2011 tarihi itibari ile Türk bankalarındaki ortağımızın hesabına getirilmiş bulunmaktadırm diyen Kazancı "gelen paranın çift emniyet koordinatlarının bulunması ve devletimizin çeşitli güvenlik kurumlarından paranın kontrolü yapıldığı için bankalardan 29/08/2011 tarihli bloke çeklerimiz ortağımız tarafından alınmış bulunmaktadır. Güvenlik kurumlarından gerekli onay geldiği takdirde bloke çekler Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın hesabında gözükecektir" dedi.
 
Kazancı konuşmasında "gecikmenin sebebi araya giren 10 günlük Ramazan  Bayramı tatilidir. Kazandığımız ve Rekabet Kurumunun AKSA ile firmamızın organik ilişkide bulunduğu gerekçesiyle tarafımıza vermediği,  fakat AKSA’nın Trakya EDAŞ ihalesinden çekilmesi sebebiyle Rekabet Kurumu'nun kararının geçerliliğini yitirdiği GEDİZ EDAŞ ve Özelleştirme ile dava konusu olan BAŞKENT Doğalgaz Dağıtım A.Ş. ihalelerinin bedellerini Özelleştirme Yüksek Kurulunun onayı olduğu takdirde ödemeyi arzu ederiz." dedi.
 
 
Kazancı Gediz içinde ısrarlı olduklarını söyeldi.