Eski Özel Harekat DaireBaşkanvekili İbrahimŞahin, Ergenekon'dasavunma yaptı, 'eskidavası' olan Susurluk'açattı: 'Susurluk kazadeğil. Herkes yalansöylüyor. Gerekirse herşeyi anlatırım'

Tarihler 3 Kasım 1996'yı gösterdiğinde Türkiye, devlet, mafya ve siyaset üçgenindeki ilişkileri ortaya çıkartan o kazaya sahne olmuştu. Balıkesir Susurluk'ta bir kamyonun altına giren araçtan çıkan ölü bedenler, kamuoyunu soru işaretlerine boğmuştu. İşte "derin devlet" kavramını Türkiye'nin gündemine getiren o kazanın hükümlülerinden biri de Eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin oldu. Susurluk soruşturması kapsamında bir süre hapis yatan Şahin, yıllar sonra karşımıza Ergenekon duruşmasında çıktı. İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dünkü duruşmada hakim karşısına çıkan Şahin, bir dönem göbeğinde olduğu yapılanma için çok önemli açıklamalarda bulundu.

'50 YILDIR BİR PİSLİK VAR'

Susurluk'un kaza olmadığını belirten Şahin, şunları söyledi: "Susurluk diye herkes bana saldırıyor. Bununa ilgili herkes yalan söyledi. Susurlukla ilgili her şeyi anlatırım. 15 yıldır hazırlıyorum. Benim de günlüklerim var. Hapisten çıktıktan sonra ben de o günlükleri açıp her şeyi anlatırım. Kaza 2.5 dakika sonra duyulmuşsa o kaza değildir.

Yıllardır mücadele ediyorum. Onlar beni ben de onları vuruyorum. Devlet içinde son 50 yıldır bir pislik var. Susurluk içime kahır oldu."

'PKK, CIA VE MOSSAD'IN'

Şahin, savcılık ifadesinde Yunan ve MOSSAD ajanlarının kendisine hiç sorulmamasına da dikkat çekti. Şahin, terör örgütü olduğu iddia edilen PKK'yla ilgili olarak da şöyle konuştu: "PKK Kürt örgütü değildir. Üst yöneticileri Ermenilerdir. CIA ve MOSSAD ajanları tarafından kurulmuştur. Ben İsrail denen melanet yere iki kez gittim. Ondan sonra başıma Susurluk, Ergenekon geldi. Bütün gizli servisler beni öldürmeye çalışıyor."

O ŞİMDİ HAPİSTE

Türkiye İbrahim Şahin (55) adını ilk kez 1993'te duydu. Dönemin Özel Harekat Daire Başkanvekili olan Şahin, Ömer Lütfü Topal ve Tarık Ümit cinayetlerine karışan özel harekatçı polisleri korumakla suçlandı. Şahin ardından Susurluk kazası nedeniyle yargılandı. Şimdi de Ergenekon'dan hapis yatıyor.

ÇARKA MÜDAHALE

Susurluk kazasıyla ilgili ilk itiraflar, davanın hükümlüsü olan Özel Harekat polisi Ayhan Çarkın'dan geldi. "Hepimiz kana bulaştık" diyen Çarkın, İstanbul'da savcıya ifade verip serbest bırakıldı. Ancak kamuoyu Çarkın'ın serbest bırakılmasını tartışırken Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, harekete geçti. Özel yetkili savcılık, Ayhan Çarkın hakkında soruşturma başlattı. Bu kapsamda da ilk olarak Çarkın'ın İstanbul'da verdiği ifadelerin tutanakları istendi.

takvim