Susurluk davasında çeteye üye olmak suçundan 4 yıl ceza alan eski emniyetçi Ayhan Çarkın, geçtiğimiz günlerde Radikal"e yaptığı açıklamada, "terörle mücadele" adı altında birçok cinayet işlediklerini söylemişti. Birçok insana işkence yaptıklarını da iddia eden Çarkın, JİTEM"in de birçok katliama imza attığını öne sürmüştü. Vicdan azabı çektiği için şimdi gerçekleri açıkladığını ifade eden Çarkın, "Ergenekon bizim hepimizin çıkış noktası. Bizim çıkış noktamızdır. Ergenekon"dan şu anda kimse içeride değil. Hepsi dışarıda. Veli Küçük"ün Dağlık Karabağ"la da alakası var. Orada da bir Ergenekon var" demişti.

ÖZEL YETKİLİ SAVCILIK İNCELEME BAŞLATTI

Mehmet Ağar ve İbrahim Şahin gibi isimlerin de dinlenmesi gerektiğini de belirten Çarkın"ın bu sözleri üzerine İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcılığı harekete geçti. Savcı Hakan Karaali, gazetelerde yer alan açıklamalarla ilgili olarak inceleme başlattı. İnceleme sonunda Çarkın"ın ifadeye çağırılıp çağırılmayacağı belli olacak.

AVUKATLAR SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU

Bu arada Susurluk davası hükümlüsü eski özel timci Ayhan Çarkın hakkında avukatlar Taylan Tanay, Barkın Timtik, Oya Aslan ve Ebru Timtik suç duyurusunda bulundu. İstanbul özel yetkili Cumhuriyet Savcısı Hakan Karaali"ye sunulan dilekçede 62 "maktül"ün adı yer aldı.

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, eski Emniyet Müdürü Necdet Menzir, Emniyet Müdürü Reşat Altay, eski Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, İzmir Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz, eski Özel Harekatçı Ayhan Çarkın"ın da aralarında olduğu 138 ismin şüpheli olarak yer aldığı dilekçede, "Ülke tarihinin en uzun ve en kapsamlı "terör etkinliğinin"; yani halka karşı kontr-gerilla/Özel Harp/Özel Harekât saldırısının adli hesabının sorulması gerekiyor" ifadesi bulundu.

Radikal