Başbakan Erdoğan, Hakkari Çukurca'da meydana gelen saldırılarda 24 askerin şehit olduğunu 18'inin yaralandığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı'nın kara harekatının başladığını duyurduğu dünkü açıklamasında da şehit sayısı 24 olarak verildi. Ayrıca çatışma ile ilgili ayrıntılı bilgiler aktarıldı.
 
 
Ancak olayın duyulmasından itibaren Türkiye'de ilk kez uğursuz bir uğultu internetten sokaklara, işyerleri ofislerden evlere kadar dolaşıyor, hep aynı uğursuz yalan kulaklara fısıldanıyor: "Şehit sayısı saklanıyor...
 
Aslında bu propagandanın kaynağı PKK'ya yakın bir haber ajansı olan ANF.
 
ANF, Çukurca saldırısından sonra 81 asker ve 7 teröristin hayatını kaybettiğini öne sürmüştü. Kimi PKK'ya yakın haber ajansını kaynak gösterirken kimi buna bile gerek görmedi.
 
Resmi ağızların kulak asmaması da bu söylentilerin biraz daha yaygınlaşmasına yolaçtı.
 
Özellikle Facebook'ta oluşturulan sahte kimliklere 'şehit oldu' ibareleri asıldı böylece söylentilere daha da inandırıcılık kazandırılmaya çalışıldı.
 
Kimi şehit sayısının yüksek olduğu iddiasını adı bile verilmeyen AK Parti milletvekillerine bağlarken kimi de 'orada askerlik yapan bir tanıdığımla konuştum' palavrasına başvurdu.
 
Ancak resmi yetkililerden net bir yalanlama gelmeyince 'uğursuz uğultu' Türkiye'yi sardı, heryerde herkesin konuştuğu bir söylentiye dönüştü.