Polis, cesetlerin ABD'nin Laredo kentiyle sınır komşusu Nuevo Laredo'nun ana caddelerinden birinde park etmiş bir araçta, kafaların da belediye başkanlığı binasının yakınlarındaki bir buzhanede bulunduğunu belirtti.

Güvenlik güçleri, cesetleri bulunan dört kadın ile beş erkeğin "bir suç örgütü mensubu" olduklarının tahmin edildiğini, cesetlere bir de rakip suç örgütleri arasındaki anlaşmazlığı anlatan bir mesajın iliştirildiğini kaydetti.

Basın mensupları, gözleri ve elleri arkadan bağlı vaziyetteki cesetlerin köprü boyunca asılı bulunduğunu, trafiğin yoğun olduğu bu karayolunda cesetleri gören sürücülerin bir anda panik olduğunu anlattı.

Meksika ile ABD arasındaki karayolu taşımacılığının yüzde 40'ı Tamaulipas eyaleti ve özellikle Nuevo Laredo kentinden geçiyor. Bölge yıllardır çetelerin ve suç örgütlerinin şiddet olaylarına sahne oluyor.

Zetas karteli ve bir süre önce Meksika ile Amerikan hükümetleri tarafından en çok aranan suçlulardan Joaquin "El Chapo" Guzman'ın liderliğindeki Sinaloa karteline yanaşan eski müttefiği Körfez karteli arasında kanlı çatışmalar yaşanıyor.

Meksika'da Devlet Başkanı Felipe Calderon'un 2006 sonunda suç örgütleriyle mücadele için orduyu seferber etmesinden beri karteller ve uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadeleye bağlı şiddet olaylarında 50 binden fazla kişi öldü.