Ağustos ayı içerisinde yapılan denetimler sonucunda kusurlarından dolayı 555 sürücü mahkemeye sevk edilirken, bin 643 araç trafikten men edildi. 246 sürücünün ehliyetine de el konuldu.
Aydın"da meydana gelebilecek kazalarda mal ve can kaybına en aza indirmek için alınan tüm tedbirlere rağmen, trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 2009 yılı Ağustos ayı içerisinde 178 maddi hasarlı, 203 yaralamalı, 3 ölümlü olmak üzere toplam 384 trafik kazası meydana geldi.
Bu kazalarda toplam 999 bin 490 TL"lik maddi hasar meydana geldiği öğrenilirken, Ağustos ayı içerisinde meydana gelen kazalarda 333 kişi yaralanırken 3 kişide hayatını kaybetti.
Aydın Valiliği"nden yapılan açıklamayla vatandaşlar trafik kurallarına uymaları konusunda uyarılırken, açıklamanın devamında, “İlimizde trafik güvenliği ve vatandaşlarımızın can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirlerin arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürüleceği, trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 numaralı Polis ve Jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususları vatandaşlarımızın bilgisine sunulur” ifadelerine yer verildi.