Düzenlenecek değişikliklerde ilkokul mezunu sürücü adaylarına yeşil ışık yakılırken, sürücü kurslarının disiplin altına alınması planlanıyor.
Milli Eğitim Bakanlığınca hazırlanan yasa taslağını düzenlenen bir çalıştayda inceleme fırsatı bulduklarını belirten Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve 1989 yılında kurulan Özel Özzeybek Sürücü Kursu sahibi Mehmet Çağatay, yönetmelik değişikliği ile ilgili konuları değerlendirdi. Çalıştayda hazırlanan raporun bakanlık temsilciliklerine teslim edildiğini ifade eden Çağatay; “12-16 Ekim 2011 tarihleri arasında Antalya’da Özel Sürücü Kursları Konfederasyonu olarak Milli Eğitim Bakanlığımızın hazırlamış olduğu MTSK(Motorlu Taşıt Sürücü Kursu) Yönetmelik taslağı üzerinde çalışma yapmak üzere bir çalıştay düzenledi. Bu çalıştayda İçişleri ve Milli Eğitim Bakanlık temsilcileri de yer aldı. Aydın olarak bu çalıştaya merkez ve ilçeler olarak 22 kişi ile katıldık. Beni yalnız bırakmayan İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlerime ve sektör arkadaşlarıma teşekkür ederim. İstanbul’dan sonra en çok katılımı Aydın olarak biz sağladık. Bu husus Milli Eğitim Müdürlüklerimizin ve sektör çalışanlarımızın Trafik Eğitimi Konusunda ne kadar hassas olduklarının bir göstergesidir. Türkiye’de de Sürücü Kursu Eğitiminin Avrupa şartlarına uyabilmesini sağlayıcı tedbirlerin masaya yatırıldığı çalıştayda bir rapor hazırlandı ve yaklaşık 400 katılımcıların oy çokluğu ile yönetmelik taslağına kaynak olacak bu rapor kabul edildi. Bu raporumuz geçen hafta Ankara’da Bakanlık temsilcilerinin de katıldığı komisyonda görüşüldü. Yönetmelik çıkmadan bir şeyleri söylemek çok doğru değil ama MTS Kurslarını ve adayları ağır kurallar bekliyor” dedi.
İLKOKUL MEZUNLARINA YEŞİL IŞIK
Yönetmelik değişikliği ile ilgili haberler bu günlerde yaygın basında da yer almaya başladığını ifade eden Çağatay; “MTSK Yönetmeliği 13 bölüm, yaklaşık 60 maddeden oluşuyor. En göze çarpan konuların başında Bakanlıklar, İlkokul Mezunlarının sürücü belgesi alabilmesine sıcak bakıyor. Bunun içinde Karayolları Trafik Kanununun değişmesi gerekiyor. 2012 Nisan –Mayıs ayları gibi çıkar diye düşünüyoruz. Sınav geçme hakları 5 ten 3’e düşürülebilir. Direksiyon geçme notunun 100 puan olması düşünülüyor. Dönemler modül sistemi üzerinden yürütülecek. Ders devamları için tedbirler getiriliyor. Teorik imtihanlar elektronik ortamda 60 soru üzerinden yapılacak. Düşüncemiz Bakanlıklar MTSK’nın 31 Aralık 2012 tarihine kadar kurum olabilmeleri için elinden gelen tedbirleri alacağı yönünde, bu tedbirler Türkiye de usulsüz çalışan sürücü kurslarının düzeltilmesi için iyi bir başlangıç. Sektörümüzdeki tüm arkadaşlarımın Nazilli de iyi bir eğitim verilmesi konusunda ellerinden geleni yapacakları konusunda Hiçbir kuşkum yoktur. Herkese kazasız günler dilerim” şeklinde konuştu.