CHP Samsun Milletvekili Haluk Koç, 26 – 27 Nisan tarihlerinde Ankara"da yapılacak CHP kurultayı için iddialı konuştu. Genel başkan adaylığı için imza sorunu bulunmadığını söyleyen Koç, “Ankara"dan sadece duyduklarıyla bu süreci takip edenler, sadece duymak istedikleri ile bu süreci değerlendirenler, 26 Nisan akşamı ciddi bir siyasi sürprizle karşılaşacaklar. Bu benim için bir sürpriz olmayacak” dedi.

CHP Parti Meclisi"nin aldığı karar gereğince 26-27 Nisan tarihleri arasında Ankara Atatürk Kapalı Spor Salonu"nda gerçekleştirilecek 32"nci Olağan Büyük Kurultay öncesinde muhalefet çalışmalarına hız verdi. “Yaşasın Cumhuriyet Halk Partisi” sloganıyla yola çıkan ve 18 Ekim"de genel başkanlığa aday olacağına duyuran Samsun Milletvekili Prof. Dr. Haluk Koç, yurt turuna devam ediyor.

-DELEGELERE TAM SAHA PRES-

CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz"un koordinatörlüğünde programlarını yürüten Koç, kurultaya kadar delegelere adeta “tam saha pres” uygulayacak. Haluk Koç, yapılan program çerçevesinde tüm delegeleri bizzat ziyaret etmeyi hedefliyor. Koç"un yanı sıra, delegeler oluşturulan heyetlerle iki kez daha ziyaret edilecek. Böylelikle bir delege üç kez ziyaret edilmiş olacak. Şu ana kadar toplam 36 ili ziyaret eden Koç, diğer illeri de kurultaya kadar olan 5 hafta içinde tamamlayıp, seçilen bin 213 delegenin hepsiyle birebir görüşmeler yapacak. Koç ayrıca, bin 213 delegenin tamamına birer mektup göndererek destek istedi.

-YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİ ŞART-

Haluk Koç, seçim çalışmalarıyla ilgili olarak ANKA"ya değerlendirmelerde bulundu. CHP"nin toplumun önünde mutlaka yönetim anlayışı değişikliği sağlayarak, çıkması gerektiğini ifade eden Koç, yönetimi “ben merkezli” olmakla suçladı. CHP"de ortak aklın kullanılmadığını ileri süren Koç, mevcut CHP yapısının Türkiye"nin en hassas dönemlerinde AKP karşısında ciddi bir seçenek haline gelemediğini öne sürdü.

CHP"nin bugün yaşanan gelişmeler çerçevesinde güçlenmesi ve yönetim anlayışının değiştirilerek ciddi bir seçenek haline gelmesinin Türkiye"nin önünü açacağını ifade eden Koç, şunları söyledi:
“AKP bir dinci faşist devlet oluşturma gayretleri içinde. Bir parti devleti, bir parti diktatörlüğüne doğru adım adım giden girişimlerde bulunuyor. Diğer yandan Türkiye geçerli olan yasaları çerçevesinde demokrasiyi yok etmek isteyenlerin özgürlüğünün sınırlı olduğunu hatırlatacak gelişmelere sahne oluyor. Bu sıkışma çerçevesinde toplum, demokrasiyi koruyarak AKP"ye seçenek olabilecek bir siyasi muhatap arıyor. CHP"nin bu gücü değişerek sağlayabileceğini, yenileşerek bu yönetim anlayışını değiştirerek sağlayabileceğini iddia ediyoruz. Biz kurultaya bu iddia ile gidiyoruz.”

-İMZA SORUNUM YOK-

Haluk Koç, kurultayda adaylık için imza probleminin bulunmadığını söyleyen Koç, şöyle devam etti:

“Bu siyaseti Ankara"dan belirli haber noktalarından haber alarak değerlendirenlerin, sadece CHP kurultayında çıkacak sonucu bir sürpriz olarak nitelendireceklerini şimdiden görüyorum. Çünkü olumlu bir gayretle bu çalışmalar yürütülüyor. Bire bir yürütülüyor. Çok farklı sonuçlar var. CHP delegeleri sadece CHP"nin nasıl yönetileceğine karar vermeyecek. CHP kurultay delegeleri aynı zamanda Türkiye"nin önümüzdeki dönem nasıl şekilleneceğine karar verecekler. Bu sadece CHP"yi ilgilendiren bir kurultay olmayacak. Türkiye"nin nasıl şekillendirileceğine dönük bir kurultay olacak. Bu kadar ciddi bir kurultaya gidiyoruz.

Delegenin kararına bir takım yerel seçimler dolayısıyla beklentiler ya da umutlar dağıtarak ipotek koymak sonuçsuz kalacaktır. Çünkü delegeler bireysel çıkarlardan çok Türkiye"nin çıkarlarına göre oy kullanacaktır.

Ben umutluyum. Ben kendim için değil, CHP için umutluyum. Çünkü biz ben demiyoruz, biz diyoruz. CHP de demiyoruz, Türkiye diyoruz.

Şu anda benim imza sorunum yok. Sadece blok olarak kazandığımız illerde gerekli imzayı aşıyoruz. Tek listeyle girilen illerdeki karışık delegasyonun oranlarını saymıyorum. Çok ciddi kongre çalışması yaptık. Kâğıt üzerindeki adaylıklar Anadolu"da yanıt vermez. Ciddi bir çalışma gerekiyor. O ciddi çalışma ancak pratikte olur, o uygulamayı biz yapıyoruz.”
-ADAY VARSA BUYURSUN ÇIKSIN-
Haluk Koç, diğer muhalif hareketleri de ciddi rakip olarak görmediğini belirtti. Kapılarının herkese açık olduğunu anlatan Koç, “Ciddi çerçevede oluşabilecek aday varsa buyursun çıksın. Mutluluk duyarım. Yarışma koşulları ortada, bunun gereklerini biz çok önceden gördük ve buna göre hazırlıklarımızı yürütüyoruz. Şu anda da kendi adaylığımızı kesinleştirecek imza sayımızı garanti altına almış bulunuyoruz. Bunları hep beraber yaşacağız. Ankara"dan sadece duyduklarıyla bu süreci takip edenler, sadece duymak istedikleri ile bu süreci değerlendirenler, 26 Nisan akşamı ciddi bir siyasi sürprizle karşılaşacaklar. Bu benim için bir sürpriz olmayacak.”
ANKA