Schneider, DYO ve Pınar Süt gibi firmaların yatırımlarını yönelttiği Manisa Organize Sanayi Bölgesi bu kez bir dünya devine ev sahipliği yapacak. Bünyesinde Kinder çikolata, Nutella, Ferrero Rocher gibi dev markaları bulunduran Ferrero yatırım için Manisa"da karar kıldı.

30 milyon euro"yla geliyor

Nutella, Kinder Çikolata ve Kinder Sürpriz Yumurta gibi ürünleri üreten Ferrero Türkiye"deki ilk yatırımı için yaklaşık 10 milyon TL"ye Manisa"dan 140 bin metrekare arazi satın aldı. Türkiye operasyonu için hazırlıklar son aşamaya gelirken, firmanın 30 milyon euro"luk büyük bir yatırıma hazırlandığı öğrenildi.
1946"dan bu yana üretim yapan Ferrero Almanya, İtalya ve Fransa"da sektörünün lider firmalarından. 32 ülkede ürünleri satılan Ferrero"nun piyasa değeri yaklaşık 9 milyar euro. Grubun dünya çapında 36 ticaret şirketi, 15 fabrikası ve yaklaşık 19 bin 600 çalışanı var. Ferrero aynı zamanda Türk fındığının da en büyük alıcısı. Şirketin Hendek"te büyük bir fındık deposu bulunuyor.

Yumurta "savaşı" başlıyor

Türkiye"deki "oyuncaklı çikolata yumurta" pazarının büyüklüğü yaklaşık 50 milyon lira. Geçen hafta İsviçreli gıda devi Nestle, Türk sürpriz yumurta markası Toto"nun üreticisi "Doğan ve Balaban Gıda"nın yüzde 51"ini almıştı. Türkiye"de sürpriz yumurta rekabetinin hızlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Milliyet