Yerel seçimlerde, İstanbul"da yarışacak belediye başkan adayları belirlenmeye başladı. CHP Genel Merkezi, Mart 2009"da yapılacak yerel seçimlerde İstanbul"un bazı ilçelerinde sürpriz isimleri aday göstermeye hazırlanıyor.

Yerel seçimlere 5 ay kala CHP kulislerinde hareketli günler yaşanmaya başlandı. Mart 2009"daki seçimlerde İstanbul"daki 39 ilçenin 22"sinde yönetime gelmeyi hedefleyen CHP"nin, başkan adaylarını 20-21 Aralık"ta yapılacak olan Tüzük ve program kurultayı sonrası açıklaması bekleniyor. Avcılar, Bakırköy, Kadıköy ve Beşiktaş ilçelerini korumaya kesin gözüyle bakan CHP, AKP"li belediye başkanlığının görev yaptığı Kartal, Bağcılar, Bayrampaşa, Güngören ve Kâğıthane"de de sürpriz isimlerle yoluna devam etmeye hazırlanıyor.

Seçim kulislerinde öne çıkan isimlerin başında Güngören Belediye Başkanlığı için Trabzonsporlu eski futbolcu Lemi Çelik, Bayrampaşa"da Bahri Sipahioğlu, Kâğıthane"de Gültekin Sarter, Bağcılar"da Bahtiyar Ali Çeşmeli"nin isimleri CHP Genel Merkezi tarafından da kabul görüyor. Kartal Belediye Başkanlığı için Kartal"da Mehmet Moğultay adının öne çıkmasına karşın, CHP Genel Merkezi"nin sanatçı Emre Saltık"a sıcak baktığı belirtiliyor.

Adaylıkları kesinleşen eski Silivri Belediye Başkanı Selami Değirmenci ile eski Bahçelievler Belediye Başkanı Saffet Bulut"un ise iki ilçede seçimi kazanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İstanbul"un gözde ilçelerinden Şişli"de, partiden ihraç edilen Mustafa Sarıgül"e karşı yerel seçimlerde yenilgi almak istemeyen CHP yönetiminin Şişli adayları arasında eski milletvekili Berhan Şimşek"in ismi öne çıkıyor. (Cumhuriyet)