Parti yönetecilerinin taleplerine rağmen adaylıktan çekilmeyen Barutçu için bugün MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin son bir kez talimat verdikten sonra ihraç düğmesine basması bekleniyor. 
 
Son yasadışı kasetler sonucu partideki görevleri ve adaylıktan çekildikleri açıklanan 6 MHP yöneticisinin de adaylıktan çekildiklerine ilişkin resmi başvuruların henüz YSK’ya ulaşmadığı öğrenildi. Kasetler nedeniyle istifa eden Genel Başkan Yardımcıları Recai Yıldırım ve Metin Çobanoğlu ile ikinci aşamada Barutçu ile birlikte kaseti çıkan Bülent Didinmez’in adaylıktan çekilmelerine ilişkin başvurularının ise YSK’ya ulaştığı kaydedildi.
 
MHP’nin avukatı Hamit Kocabey, “Son 6 kişiyle birlikte Sayın Barutçu’nun durumunu da Sayın Genel Başkan ile görüşeceğiz. Genel Başkan, MHP ve milletin çıkarı yönünde adı geçenler arasında hiçbir ayrım yapmaksızın gerekli talimatı verecektir. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmamalı” dedi.
 
Uyarılacak
 
Bir MHP yöneticisi de direnen Barutçu’nun, Genel Başkan’ın talimatı doğrultusunda son bir kez uyarılacağını belirterek, “Büyük bir olasılıkla bu direnişi son bulacak. Ancak direnişin sürmesi durumunda ivedi olarak Merkez Disiplin Kurulu toplanarak bir hafta içinde karar verecek ve Barutçu ihraç edilecek” diye konuştu.