Olay, gece saatlerinde Ekrem Çetin Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre; bir grup genç, uygunsuz davranışları nedeniyle Suriyeliler ile tartıştı. Sözlü tartışma kavgaya dönüşürken; Suriyeliler tarafından darp edilen 2 Türk vatandaşı yaralandı.

Yaralılar, çağrılan ambulanslarlaKilis Devlet Hastanesine götürüldü. Yaralılar ayakta yapılan tedavilerinin ardından taburcu edildi. Yaşananlardan sonra kentteki çok sayıda Suriye plakalı araca zarar verildi. Polis, kavganın yaşandığı mahallede güvenlik önlemlerini arttırdı.


SURİYELİLER HASTANEDE OLAY ÇIKARDI, ASKERLERE SALDIRDI
Suriye sınırındaki Kilis'in Havuzlubahçe Köyü yakınlarında meydana gelen olaya ilişkinGenelkurmay Başkanlığı internet sayfasında şu açıklamaya yer verildi: 

"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 1'inci Hudut Alay Komutanlığı (Havuzlubahçe/Kilis) Öncü Hudut Karakol sorumluluk sahasında, Suriye'den Türkiye'ye doğru bir aracın hudut hattına yaklaştığı tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, unsurlarımız tarafından 'Dur' ikazında bulunulmuş, aracın 'Dur ikazına uymaması üzerine uyarı ateşi açılmış ve araç Suriye istikametinde bölgeden uzaklaşmıştır. Bilahare yaralı Suriye uyruklu bir şahsın, askerler tarafından vurulduğunu iddia ederek Kilis Devlet Hastanesine getirildiği ve hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirilmiştir. Gaziantep 5'inci Zırhlı Tugay Komutanlığı Askeri Savcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup, hudut unsurlarında görevli iki uzman çavuş ve üç ere ait G-3 piyade tüfeklerine el konulduğu belirtilmiştir."

 
Suriye tarafından gelen ve 'dur' ikazı üzerine ateş açan gruba asker ateşle karşılık verdi.Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde; askerin karşılık vermesiyle sonlandırılan kaçakçılık girişimi ise şu şekilde anlatıldı:
 
"Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 1'inci Hudut Alay Komutanlığı (Öncüpınar/Kilis) Şimşek Hd.Krk. sorumluluk sahasında, 09 Haziran 2014 günü saat 08.45 sularında, Suriye'den Türkiye'ye doğru mayınlı saha içerisinde duvar engeline yaklaşan malzeme yüklü 8 adet Jeep ve Türkiye tarafında bekleyen 7 adet jeep tespit edilmiştir. Tespit edilen bu durum üzerine, hudut unsurlarımız tarafından araçlara 'Dur' ikazında bulunulmuş, 'Dur' ikazına uymayan Suriye tarafındaki söz konusu araçlardan, unsurlarımızın üzerine hedef gözetmeksizin ateş açmıştır. Açılan ateşe unsurlarımız tarafından derhal ateşle karşılık verilmiş olup, Türkiye ve Suriye tarafındaki söz konusu araçlar geldikleri istikamette kaçarak bölgeden uzaklaşmıştır."
 
ASKERLERE SALDIRDILAR
Yaralı Suriyeli'nin sınır hattında kendisini askerlerin vurduğunu söylemesi üzerine, hastanede tedavi gören Suriyeliler, askerleri tartakladı.
 Hastane bahçesinde meydana gelen 3 askerin hafif yaralandığı ve güvenlik güçlerinin müdahalesi ile son bulan olayda 2 Suriyelinin gözaltına alındığı bildirildi. Yetkililer, sınırda askerlerin kurşununa hedef olarak yaralandığını iddia eden Suriyelinin, kendi imkanlarıyla geldiği Kilis Devlet Hastanesi'nde, tedavi gören veya refakatçi olarak bulunan Suriyelilere kendisini askerlerin vurduğunu söylediği; bu sırada olaya ilişkin hastaneye gelen askerlere mukavemette bulunulduğunu kaydetti. Yetkililer, Suriyeli 40-50 kişilik grubun fiziki müdahalesinde 3 askerin hafif yaralandığını ve gerginliğin kısa sürede sonlandırıldığını bildirdi. Olayda askerlere fiziki müdahalede bulunduğu saptanan Suriye uyruklu 2 kişinin ise gözaltına alındığı ve İl JandarmaKomutanlığı'nda sorgulandığı belirtildi.


VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI; 6 KİŞİ ARANIYOR
Askerler ile Suriyeli kaçakçılar arasında meydana gelen çatışmada yaralanan kaçakçının yakınlarının hastaneye gelerek askerleri tartaklaması olayının ardından Kilis Valiliği'nden yazılı açıklama geldi. Gözaltına alınan kişi sayısının 3 olduğu ve olayla ilgili 6 kişinin de arandığı belirtilen açıklamada şöyle:
"09.06.2014 günü Sabah saatlerinde sınır birlikleri ile kaçakçılar arasında meydana gelen çatışma sonrası yaralanan (1) Suriyeli kaçakçının Kilis Devlet Hastanesi'nde tedavisi esnasında, hastaneye gelen Türk ve Suriyeli bir grup hastanede tedavi amaçlı bulunan (2) askeri personele saldırmıştır. Güvenlik güçlerimiz olaya anında müdahale edip, (3) saldırganı olay mahallinde yakalayarak adli mercilere sevk etmiştir. Olaya karışan ve kimliği belirlenen (6) kişinin de yakalanma çalışmaları halen devam etmektedir. Saldırıya uğrayan askeri personel ayakta basit tıbbi müdahale yapılarak taburcu edilmiştir."
 
KİLİS'TE ÇÖP KAMYONUNDA PATLAMA
Çöp konteynerinin, çöp kamyonuna boşaltıldığı sırada henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, patlama sesi nedeniyle çevredekiler paniğe kapıldı.
Olay, gece saatlerinde İslambey Parkı yanında meydana geldi. İddiaya göre, Kilis Belediyesi'ne ait 79 DC 455 plakalı çöp kamyonuna, çöp konteyneri boşaltıldığı sırada henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi. Büyük gürültüye neden olan patlama nedeniyle Kilis Belediyesi'nde görevli 2 işçi tedbir amaçlı çağrılan ambulansla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürülerek, gözlem altına alındı.
Paniğe neden olan olay sonrasında olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Çevrede inceleme yapan terörle mücadele ile olay yeri inceleme şube müdürlüğüne bağlı ekipler, patlamanın bombadan mı yoksa gaz sıkışmasından mı kaynaklandığının tespit etmek için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.