Geçtiğimiz Ağustos ayında Suriye'nin Halep kentinde Esad rejimi ve Rusya'nın hava saldırılarında yaralanan ve ambulansta korkulu gözlerle ve sessizce tedavi olmayı bekleyen 5 yaşındaki Suriyeli Ümran, dün gece gerçekleşen Rus hava saldırısında ağır yaralandı.
 
Ümran'ın görüntüsü ve soğukkanlılığı ile tüm dünya kamuoyunun dikkatini çekmişti. Halep'teki hava saldırısında yaralanan ve ambulansta sessiz bir şekilde bekleyen Umran'ın durumu Suriye'de yaşanan dramı gözler önüne sermişti.

ABİSİ HAYATINI KAYBETTİ
 
Ümran'la aynı saldırıda yaralanan 10 yaşındaki Ali Dakneş, yaşam mücadelesini kaybettmişti. Hava saldırısına evlerinin önündeki sokakta yakalanan Ali Dakneş'in iç kanama nedeniyle hayatını kaybettiği belirtilmişti.
 
"KANI GÖRMESİYLE ŞOKA GİRDİ"
 
Saldırının Ümran bebeği uykuda yakaladığını ve enkazdan çıkarıldığında hâlâ ne olduğunu anlayamadan uyku sersemi bir şekilde etrafında olanları algılamaya çalıştığını dile getiren görgü tanığı, "Ümran enkazdan çıkarılır çıkarılmaz ambulansta bir sedyeye oturtuldu. Onu gördüğümde yaşadığı bütün acıları ben de hissettim. O henüz hiçbir şeyin farkında değildi, hissetmiyordu. Uyku sersemliğiyle gözünü ovmak için elini yüzüne götürdü. Başının kanayan sol tarafına elini attı. Kanı gördü. Uyku sersemliğinden kurtuldu ama kanı görmesiyle şoka girdi ve annesinin yaralı halini görene kadar ne tek kelime konuştu ne de tek damla gözyaşı döktü" diye konuştu.