Hatay'ın Yayladağı ilçesine yakın bir noktada bulunan Suriye'nin Yamadi Köyü'ndeki Türkmenlerin barındığı çadırların üzerine bir uçak düştüğü bildildi.

UÇAKSAVARLA ATEŞİYLE DÜŞÜRÜLDÜ

Cephedeki Türkmen kaynakları, uçaksavar ateşiyle düşürülen kimliği belirsiz uçaktan süzülen paraşüt de gördüklerini söyledi. Ancak, bu bilgiler başka kaynaklarca teyid edilmedi.

"UÇAĞIN ALEV TOPUNA DÖNDÜĞÜNÜ GÖRDÜK"

Ajanslardan alınan bilgiye göre, " Sabah saatlerinde Türkmen bölgesi ile ilgili haber hazırlıklarımızı sürdürürken bir anda gökyüzünde savaş uçağı belirdi. Gözler yeni bir bombalama olup olmayacağına dair uçağa döndüğünde uçağın bir alev topuna döndüğünü ve hızla aşağı indiğini gördük."

TÜRK JETLERİ Mİ DÜŞÜRDÜ?

Bölgedeki kaynaklar sınır ihlali yapan savaş uçağını Türk jetlerinin düşürdüğünü bildirdi.

GENELKURMAY'DAN AÇKLAMA GELDİ

24 Kasım 2015 tarihinde saat 09.20 civarında Hatay Yayladağı bölgesinde Türk Hava Sahasını ihlal eden milliyeti bilinmeyen bir uçak defalarca (beş dakika içerisinde 10 kez) ikaz edilmesine rağmen Türk Hava Sahasını ihlal etmiştir.

Söz konusu uçağa angajman kuralları çerçevesinde 24 Kasım 2015 saat 09.24’te bölgede hava devriye görevinde bulunan iki adet F-16 uçağımız tarafından müdahalede bulunulmuştur.