Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Bu konuda çok net açıklamalar yapılıyor. Gerek Başbakanımız, gerekse ilgili bakan arkadaşlarımızdan şu anda hükümet olarak konunun tüm boyutları her tarafıyla değerlendiriliyor” dedi.

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, makamında “Döviz Kazandırıcı Hizmet Ticaretinin Desteklenmesi Hakkında Tebliğ ile Teknik Müşavirlik Şirketlerine Yönelik Yeni Devlet Yardımları” konusuna ilişkin bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından gazetecilerin Suriye’de yaşanan gelişmelere yönelik soruları üzerine, Bakan Çağlayan, bugün Bakanlar Kurulu toplantısının olduğunu belirterek, “Bakanlar Kurulumuzda konu bugün önemli bir şekilde ele alınacak. Konu bütün yönleriyle dikkate alınacaktır. Ekonomi kısmıyla ilgili ben de ilgili bakan olarak bu konuyla ilgili talep edilmesi halinde hazırlamış olduğum bilgileri ben de Bakanlar Kurulu’na bakan arkadaşlarıma arz edeceğim. Bugün Bakanlar Kurulu’nda yapılacak değerlendirme çerçevesinde hükümet olarak bu konudaki alacağımız tedbirler her ne olacaksa umut ediyorum ki toplantı sonrasında bir açıklama yapılacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakan Çağlayan bir gazetecinin, “Ekonomi Bakanı olarak, Suriye ile olası bir savaş halini göze alıyor musunuz?” sorusu üzerine şöyle yanıt verdi:

“Hayır, öyle bir endişem yok. Bana bu konuda gelen herhangi bir düşünce, endişe şu ana kadar ulaşmış değil. Çünkü, biliyorsunuz bu konuda çok net açıklamalar yapılıyor. Gerek Başbakanımız, gerekse ilgili bakan arkadaşlarımızdan şu anda hükümet olarak konunun tüm boyutları her tarafıyla değerlendiriliyor. Dün de Başbakanımız muhalefet liderleriyle gelinmiş olan aşamayı ciddi bir şekilde görüştüler. Bu konuda muhalefet partileri de, genel başkanları da bu konuyla ilgili görüşlerini açıkladılar. Bugün konu Bakanlar Kurulu’nda geniş detaylarıyla ele alınacak. Bu konu Türkiye’nin milli bir meselesi olduğu için sadece iktidar partisi değil, muhalefet partilerinin bu konudaki görüşlerine önem veren, ortak aklı önemseyen bir anlayışla çalışmalarımız devam ediyor.

Bakan Kurulumuzda bu konu konuşulacaktır ama Türkiye olarak son derece itidalli davrandığımızı, soğukkanlılığımızı koruduğumuz ve Başbakanımızın bu konuda yapmış olduğu temaslarla bu konu Türkiye’nin milli bir meselesi, milli bir konusu olduğu için sadece iktidar partisinin değil, muhalefet partilerinin de bu konudaki görüşlerine önem veren, ortak aklı önemseyen bir anlayışla çalışmalarımız devam ediyor. Bakalım bu çalışmalarımız, her ne olacaksa ülkemizin lehine ve menfaatine uygun her ne kararı alacaksak, bu karar mutlaka uygulanır. Konu uluslararası mecrada da gerek Avrupa Birliği nezdinde yapılacak olan toplantılarla, gerekse NATO nezdinde ele alınacak. Hep beraber yapılacak olan değerlendirme Türkiye için en hayırlı olacak olan ne ise o olacaktır. Türkiye her zaman Suriye halkı ve Suriye vatandaşlarının kaygısı ile görüşlerini ifade etmiştir.”