Bunların hepsinin barışa duyulan özlem olduğunu söylüyor ve ortamı yumuşatmaya çalıştıklarının altını çiziyor.

Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı ile Milliyet yazarı Hasan Cemal bir telefon görüşmesi yaptıla ve açılımı konuştular.

PKK'lıların teslim olma sürecinde yaşana gözsterilerin eleştirilmesi Ahmet Türk'ün de kafasını karıştırmışa benziyor. Ahmet Türk şöyle diyor: "İnanın, bütün bu heyecan halkın barışa duyduğu özlemden kaynaklanıyor. Bütün bu gösterilerde halkın barışa kenetlenmiş olması var. DTP, bizler olmasaydık, daha da büyürdü bu gösteriler. İnanın insanlar büyük ölçüde kendiliğinde geldi, katıldı bu gösterilere...” ve devam ediyor Biliyorum, bu gösterilerin Türkiye"yi geren bir tarafı var. Bunun farkındayız. Ortamı yumuşatmaya çalışıyoruz.”

Geçen hafta bir ara, Habur"dan giriş yapan ilk PKK"lı grubun Ankara'ya geleceği, hatta TBMM Başkanı"na ziyaretin gündemde olduğuna dair haberler çıkmış, ama sonra bunların arkası gelmemişti.
Ankara"da rahatsızlık yaratmış olan bu konunun gündemden kalkması da, öyle anlaşılıyor ki, DTP yönetiminin "ortamı yumuşatma" çabalarının bir ürünü..." diye de ekliyor./haber7