Pendik sahilindeki paten sahasında düzenlenen yarışmada konuşan Belediye Başkanı Kenan Şahin, şehirleri şehir yapan birçok faktörün olduğunu belirterek, ''Bunların en önemlisi de temizliktir. Temizlik öyle kolay değil. Fedakarca bir çalışmayı gerektiriyor. Temizlik işçilerimiz de gece gündüz fedakar bir şekilde çalışarak işlerini yapıyor. Halkımız da temizliğe özen gösterirse işimiz kolaylaşır. Bu etkinlikteki amacımız şehirdeki çevre duyarlılığını arttırmaktır'' dedi.
Etkinlikte daha sonra, özel kulvarlara belli miktar atık döküldü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile 29 ilçe belediyesinin 2'şer kişiden oluşan süpürge ekibi yarışmaya başladı. Süpürgecilerden biri atıkları toplarken, diğeri de bu atıkları verilen süre içerisinde geri dönüşüm kutusuna attı. Bu arada, Kadıköy Belediyesi'nde 9 yıldır süpürgecilik yapan Aysel Kabuk ilgi odağı oldu.
Yarışma sonunda birinci olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi süpürgecilerine, kupa ve 8 cumhuriyet altını ödülünü Kemal Sunal'ın eşi Gül Sunal verdi. İkinci olan Güngören Belediyesi süpürgecilerine kupa ve 6 cumhuriyet altını ile üçüncü olan Şile Belediyesi süpürgecilerine kupa ve 4 adet cumhuriyet altını ödülünü, Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin sundu. Yarışmayı, Kemal Sunal'ın annesi Saime Sunal da izledi.
Ayrıca yarışmaya katılan tüm süpürgecilere madalya ve sertifika verildi.