Aydın il genelinde Jandarma ve Polis ekiplerinin yürüttükleri uygulamalar neticesinde, çalıntı ihbarı yapılan 09 DN 758 plaka sayılı motosiklet ve 5 şüpheli şahıs yakalanırken, şahısların ev ve işyerlerinde yapılan aramada motor ve şasi numaraları kazınmış 2 motosiklet daha ele geçirildi. Öte yandan önceki gün Muğla İli Yatağan İlçesinden çalınan 48 YS 832 plaka sayılı motosiklet ve bir şüpheli şahıs yakalanırken, Aydın Merkez Güzelhisar Mahallesinde ikametten hırsızlığa teşebbüs etmekte olan bir şahıs da suçüstü yakalandı. Aydın"ın Kuyucak İlçesi Pamukören Beldesi"nde gerçekleşen ikametten hırsızlık olayının şüphelisi 2 kişi de 09 HF 091 otomobil içerisinde yakalandı.

Diğer yandan Aydın Merkez Toki Evleri B1-1 Blok önünde bulunan kelebek camı kırık 09 AT 987 plakalı araçtan şüphelenen polis ekiplerinin yaptığı araç sorgulamasında aracın, 48 LC 090 plaka sayılı oto olduğu ve Muğla İli Milas İlçesinden çalındığını ortaya çıktı.

Yapılan çalışmalar neticesinde toplam bir çalıntı motorlu bisiklet bir adet çalıntı otomobil, çeşitli ziynet eşyaları elde edilirken, olaylarla ilgisi olduğu tespit edilen toplam 9 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Olaylarla ilgili başlatılan soruşturmanın devam ettiği bildirildi.