İşte kilidi açacak ipuçları...

Michael Jackson’ın ölümüne sebep olmakla suçlanan ve meslekten ömür boyu men edileceği açıklanan doktoru Conrad Murray’nin avukatı Ed Chernoff bir keresinde “Mahkemeye geldiğimiz araca reklam alsam, hiç değilse para kazanmış olurdum” demişti.

Üzerinden 2 seneden fazla zaman geçti ama Michael Jackson’ın ölümünden sonra başlayan yargılama süreci hâlâ büyük ilgi gÖrüyor. Televizyon kanalları bile mahkeme salonundan canlı yayın yapıyor.

Dava boyunca Chernoff, Jackson ailesi üyeleri ve bazı üst düzey yetkili temsilcilerle sık sık görüştüm. Herkes benim Michael Jackson’ı ne kadar yakından tanıdığımı bilir. Onunla ilk kez 1998’de konuşmuştum. 2003’ün sonundan 2005’in ortalarına kadar süren üzücü taciz davası boyunca Michael’ın ailesiyle neredeyse birlikte yaşadık.

Neverland’de Michael’ı sık sık ziyaret ettim ve çocuklarının dadısı Grace Rwaramba, avukatı Mark Geragos, menajerleri Ronald Konitzer, Dieter Wiesner ve “ailem” dediği yakın arkadaşı Francesco Cascio dahil tüm yakınlarını tanıdım.

Ölümü üzerindeki şüpheleri ortadan kaldırması beklenen davanın içinde şahsen bulundum. Üstelik halen iki tarafın da canını sıkan bazı problemler var. Hem de davanın sonucunu değiştirecek kadar önemli. Kilidi açacak cevapları sizler için yazdım.

SAVCILIĞIN BAŞI TANIKLARLA DERTTE

Michael Jackson öldüğünden beri savcılık telefonda yüzlerce tanıkla konuştu. Yanlış ve garip bilgiler veren “sahte” tanıklar, dava boyunca savcılığın başını daha çok ağrıtacağa benziyor. Çünkü mesleklerinin gereği olarak en ufak potansiyel bir ipucunu kaçırmamak için kendini tanık ilan eden herkesle görüşmek zorundalar.

Kilit bir tanık yakaladıkları zaman ise beklemedikleri bir sorunla karşılaştılar. Zira bu önemli tanıklar hikayelerini değiştirerek medyaya sattılar.

Houston’da garsonluk yapan Sade Ending bu konuda iyi bir örnek. Bir gece kulübünde de çalışan Ending’le Dr. Murray flört ediyordu. Michael’ın ölümü sonrasında görüşmeyi bir anda kestiler. Ending, jürinin karşısına çıkması için Hollywood’a çağrıldı.

Jüriye ve başsavcıya hikâyesini medyayla paylaşmayacağına dair söz vermişti. Ama yalanı ortaya çıktı, gazeteler Ending’in sulandırılmış hikâyesini sayfa sayfa yayınladı.

Bölge başsavcılığı çıkmazda. Michael’ın trajedisini kullanarak keselerini dolduran tanıklara göz mü yumulacak yoksa kısıtlama mı getirilecek? Tanıkların davaya faydası bu yüzden tartışılır durumda.

Savcılığın davayla ilgili karşılaştığı bir diğer sorun ise Michael’ın ölümünde polisin olay yerine gereğinden çok sonra ulaşması.

HT PAZAR-DAPHNE BARAK