Nazilli'de bir hafta önce yüksek ateşle hastaneye kaldırılan ve hastanede yaşamını yitiren Kadir Özsoy"un Ankara"dan gelen tetkiklerinde KKKA nedeniyle ölmediği belirlendi.
Ankara Hıfzısıhha Araştırma Merkezinden gelen raporlar doğrultusunda yapılan açıklamada hastanın beyin iltihabı denilen anssefalid nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi.Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız"ın makamında yapılan basın açıklamasında Ankara Hıfzısıhha Araştırma Merkezinden gelen raporu okuyan Nazilli Sağlık Gurup Başkanı Dr Orhun Örer, Nazilli başta olmak üzere hastane çalışanlarını ve ölen Kadir Özsoy"un yakınlarını rahatlattı. Yapılan açıklamada 21 Ağustos 2008 günü rahatsızlanarak Sultanhisar İlçesine bağlı Atça Sağlık Ocağı ve Nazilli Devlet Hastanesi"nde tedavi görmesine rağmen 22.08.2008 günü vefat eden, yazılı basında çıkan haberlerde de keneden kaynaklanan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı"na maruz kaldığı belirtilen Kadir Özsoy"un Ankara Refik Saydam Hıfzısıhha Merkezi"de yapılan ileri kan incelemesinde Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığının bulunmadığının tespit edildiği belirtildi.
Yüksek ateş şikayeti ile Atça Beldesi'nden Nazilli Devlet Hastanesi'ne getirilen Kadir Özsoy müşahede altında iken 14 saat sonra yaşamını yitirmişti. Şahsın yapılan kan tetkiklerinde, bulguları birbirine benzeyen KKKA veya anssefalid (beyin iltihabı) şüphesi ortaya çıkmıştı. 48 yaşındaki Kadir Özsoy'un cenazesi için özel tabut hazırlandı.Kadir Özsoy"un cenazesi hastalık şüphesi nedeniyle özel eğitim almış görevliler tarafından yıkanıp define hazırlanmış ve KKKA şeklinde ölümde uygulanan prosedüre göre defnedilmişti. Öte yandan Nazilli Devlet Hastanesi'nde ise tetkikler sonuçlanıncaya kadar herkes maske takmak zorunda kalmıştı.
Kadir Özsoy"un KKKA şüpheli ölümü nedeniyle dost ve akrabaları ile birlikte kimsenin cenazesine katılmadığı hatta başsağlığı için evlerine kimsenin gitmediği öğrenildi. Bu durum karşısında bir kez daha yıkılan ailenin çok perişan olduğu ifade edildi.