1991-1994 döneminde Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Albay Kazım Çillioğlu’nun ‘intihar etti’ denilerek kapatılan dosyasının üzerindeki sır perdesini aralanıyor. Çelişkili raporlarla dolu dosya hakkındaki soruşturma Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülürken, Çillioğlu ailesi otopsi skandalını Adli Tıp’a taşıdı. Lojmanında ölü bulunduktan sonra sadece dış otopsisi yapılarak “intihar etti” denilen ve dosyası kapatılan KazımÇillioğlu ile ilgili soruşturma, oğlu Gökhan Çillioğlu’nunmüracaatı üzerine yeniden açıldı. 
 
KARANLIK DOSYA MALATYA’DA 
 
babasının intihar etmediğini, öldürüldüğünü ileri süren Gökhan Çillioğlu, yeniden soruşturma açılmasını talep etti. Erzurum’a gönderilen dosyayı inceleyen savcılık, görevsizlik vererek Malatya’ya gönderdi. 
 
ATANDIKTAN BİR GÜN SONRA 
 
1991-94 yılları arasında birçok faili meçhul cinayeti kapsayan karanlık dönemyaşandı. Bu yıllarda yolu Güneydoğu’dan geçen bazı üst düzey subaylar suikast ya da şaibeli kazalarda hayatını kaybetti. Bu isimlerin başında Orgeneral Eşref Bitlis’in yakın arkadaşı Tunceli İl Jandarma Alay Komutanı Kazım Çillioğlu, Jandarma Bölge Komutanlığı’na atandıktan bir gün sonra 3 Şubat 1994’te lojmanında kafasına tek kurşun sıkılmış halde ölü bulundu.
 
Ölüm sebebi ‘afaki’
 
Çillioğlu’nun ölümünün ardından hazırlanan raporla ilgili eksiklikler şöyle sıralandı: 
 
*  Cesede otopsi yapılmamış olması en önemli eksiklik. 
 
* Başa isabet eden atışın kişi canlı iken yapıldığını gösteren tanımlama yok. 
 
* Atış mesafesine ait değerlendirmeler afakidir. Buna ait fotoğraflar sunulmadı.