Atatürk Olimpiyat Stadı"ndaki derbi 73"e dek golsüz geçildi. Bu dakikada Sivok"un frikiği elle kesmesine "penaltı özürlü" Yunus Yıldırım penaltı çaldı

GEÇEN sezonun en kârlı takımıydı Beşiktaş. İki kupayı kazanmış ezeli rakiplerini de Şampiyonlar Ligi"nin dışında tutmuştu. Mustafa Denizli"nin karizması, başkan Yıldırım Demirören"in açıklamalarına bile fayda etmişti. PAF takımı olayından barkovizyon gösterilerine hep negatif olaylarda başrol oynayan Demirören, basına konuşma işini PR uzmanı Denizli"ye bırakmıştı. Bu en az sahadaki oyun kadar önemliydi.

F.BAHÇE, Aragones yönetiminde hep dalgalıydı. Tam iyi olacak derken puanlar kaybediliyor, yardımlaşma gibi temel öğeler arada bir ortaya çıkıyordu. Aziz Yıldırım"ın politikacıları andıran 3 yıllık şampiyonluk sözü ve Daum"un gelişi bazı şeyleri değiştirecek miydi? Brezilyalılar"dan vazgeçilecek zannedilirken yine onlara sarılmak doğru muydu? Sezon içinde bunlar görünecekti.

TEMPOLU başladı oyun. Bazı bölümlerde bu tempo biraz şuursuzca arttı. 18. dakika oynanırken siyah-beyazlılar soldan geldi. Tello, ders kitaplarına girecek bir orta yaptı. Uzak direkte bekleyen Yusuf kafasını uzattı. Top direkten geri geldi.

20"DE İsmail, Güiza"ya çaldırdı topu. Beşiktaş maçlarında verimli oynayan Okçu, 60-65 metre sürdü topu. Treylır olarak soldan gelen Alex"in önüne bıraktı topu. Brezilyalı"nın plasesinde Rüştü neden Türk futbol tarihinin en çok milli olan kalecisi olduğunu gösterdi.

RÜŞTÜ MAÇI TUTTU

35"TE Güiza yine Beşiktaş yarı alanında topla dans etti. Eğer Fink, Bundesliga müdahalesini yapmasaydı kaleciyle karşı karşıya kalacaktı. 37"de Tello"nun pasında Nobre bomboştu. Volkan yattı ama Nobre dışarı attı. 39"da soldan Santos ceza alanına girdi. Yine Rüştü.. 45"te Vederson"un soldan, "Dokun at" ortasında Alex topla içeri giremedi.

İKİNCİ yarıya Nihat"la başladı Beşiktaş. Daum"un, “Nihat"ı satan şampiyonluğu satar” deyişinden 8 yıl sonra.. 53"te sağ çaprazda Güiza topa gelişine vurdu, aut. 67"de Andre Santos, duran topta savunmanın arkasına sızdı. Volesi Rüştü"de kaldı. Hemen ardından Nihat, F.Bahçe ceza alanını karıştırdı. Ernst"in şutu savunmadan dışarı çıktı.
73"TE Alex"in frikiğinde Sivok, barajın önüne geçip hakeme göstererek ellerini kullanınca penaltı kazandı F.Bahçe. Alex 75"te penaltıyı ağlara gönderdi: 0-1. 87"de Deivid"in sağdan şutunu Rüştü çeldi. 90+2"de Güiza"nın sağdan ortasında Alex"in kafası ağlarla buluştu: 0-2.

F.BAHÇE kupayı kazandı. Bunu yaparken yeni sezon öncesi çok mu umut verdi? Hayır... Bu kupa en azından Daum"a bir moral kaynağı. Beşiktaş ise daha derli toplu. Denizli ile devam etmenin avantajı bu. Ama onlar da bir türlü son yaratıcı pası ya da vuruşu yapamıyor. Hem bu yıl G.Saray"ın da transferlerini düşünürsek şampiyonluk aslanın ağzında olacak. vatan