Belediye Başkanı Mümin Kamacı ve Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu sorunun çözümünde topu birbirlerine atarlarken Didimli esnaflar sıkıntılarının giderilmesini istediler.
İlçedeki süpermarket sayısının Aralık ayı itibariyle 17"ye ulaşmasının ardından konu ile ilgili rahatsızlıklarını açıklayan Didimli esnaflar “Büyük sermayeler yabancı yatırımcının eline geçiyor. Oysa bizler sermayemiz ile Didim'e yatırım yapıyoruz. Bakkallar ve şarküteri işletmeleri hiçbir giderini karşılayamıyor. Esnaf kan arayışı içinde. Yerel yönetim engel olmuyor mu? Hangi mantıkla bu işletmecilere ruhsat veriliyor, anlamadık. Ticaret Odası, Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve yerel yönetim bizden uzak duruyor. Bizler seçiyoruz, ancak bizden ve sorunlarımızdan uzaklar” ifadelerini kullandılar.
Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise yasalara göre ruhsat vermeme şanslarının olmadığını belirterek “Planda ve projede işletme olarak gözüken yere ruhsat vermeme şansımız yok. Biz ruhsat verirken, oda kaydı istiyoruz, getiriyorlar. Oda kaydı geldikten sonra yapacak bir şeyimiz yok. Bu konuda Ticaret Odası ve Esnaf Odası'nın yaptırım uygulaması lazım” dedi.
Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yaşar Pektaşoğlu konu ile ilgili olarak belediye ile karşılıklı görüşmeler yaptıklarını ifade ederek “Biz süpermarketlerin tamamına karşıyız. Yasal düzenlemeler Bakanlar Kurulu"nda görüşmede. 17 süpermarket içerisinden sadece 1 tane marketin şubesi Didim Ticaret Odasına kayıtlı. Süpermarketlerin sokak aralarına açılan şubeleri yasal değil, belediye suç işliyor” şeklinde konuştu.