Superman İran yüzünden ABD vatandaşlığını bırakıyor!
 
 Superman, çizgi romanın son bölümünde, hareketlerinin ABD hükümetinin politikalarının uzantısı olarak yorumlanmasını istemediği için vatandaşlıktan çıkma niyetini dile getirdi. Ünlü kahramanı bu noktaya getiren hikâye şöyle: Superman, Tahran’da 1 milyon kişinin düzenlediği rejim karşıtı bir gösteriye gidiyor. Zira, alana o kadar çok polis konuşlandırılmış ki, İranlıların ‘yalnız olmadıklarını bilmelerini’ istiyor. Polis gösteriye müdahale etmiyor, ancak İran Superman’in katılımını savaş nedeni sayıp onu ABD Başkanı adına hareket etmekle suçluyor.  Daha sonra, Superman ile ABD ulusal güvenlik danışmanı arasında şu konuşma  geçiyor:
-  İran rejimi reform sözü verdi mi?
Hayır.
-  O zaman gösteriş budalalığın ne işe yaradı? Yaptıkların uluslararası bir olay çıkardı. Senin müdahaleni savaş nedeni sayıyorlar.
Bunun farkındayım. Ve haklısınız. Hata yaptım. Yarın BM önünde bir konuşma yapmayı ve onları Amerikan vatandaşlığından vazgeçtiğim konusunda bilgilendirmeyi planlamamın nedeni de bu.
-  Ne?
Hareketlerimin ABD politikalarının aracı olarak görülmesinden yoruldum. Hakikat, adalet ve Amerikan tarzı artık yeterli değil. Dünya çok küçük, çok içiçe.”