İddiaya göre, 3 Nisan'da bir trafik kazasına karışan Savcı Gök'ün makam aracı akaryakıt kaçakçılığından yargılanan kişilere ait.


Savcı Gök, suç duyurusuna konu olan makam aracı ile 3 Nisan ta-rihinde koruma polisleriyle birlikte bir kazaya karışarak hafif şekilde yaralanmıştı.
İzmir'de avukat Ahmet Salih Gürsoy, süper yetkileri elinden alınan Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün makam otomobili olarak kullandığı 35 UV 687 plakalı aracın akaryakıt kaçakçılığından yargılanan kişilere ait olduğunu öne sürdü. Gürsoy, Gök için duyurusunda da bulundu.
'SUÇÜSTÜ YAKALANDI'

İzmir Cumhuriyet Savcısı Murat Gök'ün talimatıyla gerçekleştirilen 'Kumsal' operasyonunda tutuklanan ve 28 Mart'ta yapılan duruşmada serbest bırakılan avukat Ahmet Salih Gürsoy, Süper Savcı hakkında suç duyurusu yaptı. Savcı Gök'ün makam aracı olarak kullandığı 35 UV 687 plakalı 2007 Ford Focus Collettion model aracın İzmir'deki bir firmanın üzerine kayıtlı olduğunu iddia eden avukat Gürsoy, "Savcı Gök'ün kazaya karıştığı aracın ruhsat sahibini Trafik Tescil'den öğrendim. Savcının örgütten yargılanan insanların aracını kullanması ne kadar inandırıcı olur. Bu Savcı Gök'ün suçüstü yakalanmasıdır" dedi.

BAŞSAVCI İNCELEDİ

Aracın ruhsat sahibi olarak görülen firmanın akaryakıt kaçakçılığı iddiasıyla İzmir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Mehmet Uzun, Şehmuz Gülbeyaz ve Murat Gülbeyaz'a ait olduğunu iddia eden avukat Gürsoy, şunları söyledi: "Savcı Gök, çok mazlumun ahını aldı. Yaptığı açıklamada otomobili 1,5 ay önce aldığını, daha ruhsatını almadığını söylemiş. İzmir'de araç alınacak başka kimse kalmamış mı ki, bu kişilerden araç almış. Ben

belgelerle birlikte savcılığa suç duyurusunda bulundum. Başsavcı Emin Özler de, konuyu incelemeye değer buldu."

'RUHSATI İŞLETMEDİM'

İddialara cevap veren Savcı Gök ise, iddiaları ortaya atan kişinin 7 ay evvel mafya avukatlığından tutukladığı kişilerden biri olduğunu söyledi. Savcı Gök, "Bu kişinin hakkımda Adalet Bakanlığı'na 8-10 dilekçe gönderdiğini biliyorum. Bu aracı yaklaşık 1 ay önce aracı vasıtasıyla aldım, nerden bilebilirim aracın kime ait olduğunu" diye konuştu. Gök, aldığı aracın ruhsatını henüz işletmediğini de sözlerine ekledi.


Ahmet gider Mehmet gelir

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, İzmir Savcısı Murat Gök'ün açıklamalarına incelemelerde bulunduğu Şam'da tepki gösterdi. Bakan Şahin, "Suç ve suçluyla mücadele etmek bir tek şahsa indirgenemez. Ahmet gider Mehmet gelir, ama bu mücadele durmaz. 'Bunu sadece ben yaparım, başkası yapamaz' anlayışı bizim yargı sistemimizde kabul edilemez bir davranıştır" dedi. Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Savcı Murat Gök'ün istifa edip etmeme konusundaki takdirinin de kendisinde olduğunu belirtti