Toplantı sonrasında kamerların karşısına geçen TFF başkanı Mehmet Ali Aydınlar alınan kararları açıkladı.
 
"Bugün yaptığımız yönetim kurulu toplantısında şike soruşturmasıyla ilgili aldığımız kararları açıklıyorum;
 
- 31 Temmuz'da Fenerbahçe ile Beşiktaş arasında oynanacak Süper Kupa maçı ertelendi. Kupa maçı ileri bir tarihe ertelendi tarihi belli değil.
 
- Savcılıktan iddialarla ilgili belgeler yarından itibaren elimize gelmeye başlayacaktır. Bu yüzden Bank Asya 1. Lig'in ve Süper Lig'in ertelenip ertelenmeyeceği ile ilgili karar daha sonra verilecek.
 
"UEFA, dün yapılan görüşmede takvimde değişiklik yapılmayacağını bize bildirnmiştir. Şu an için daha önceden UEFA'ya bildirilen takımlar Avrupa kupalarına gidecek. Planda bir değişiklik yok."
 
"Biz kendi içimizde bir çalışma düzeni ayarladık. Bu düzen içinde kararlar alacağız. Küme düşürme olacak mı ya da erteleme olacak mı henüz belli değil. Varsayımlar üzerine konuşmayalım."
 
SÜPER KUPA ERTELENDİ
 
Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, 31 Temmuz 2011 tarihinde yapılması planlanan Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa maçının ertelendiğini bildirdi.
 
Mehmet Ali Aydınlar, Futbol Federasyonu yönetim kurulunun bugün yaptığı ve yaklaşık 2 saat süren toplantının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
 
Aydınlar, 31 Temmuz 2011 tarihindeki Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki Süper Kupa karşılaşmasının ertelendiğini söyledi.
 
Aydınlar, futbolda şike soruşturmasını yürüten cumhuriyet savcılığından yarından itibaren belgelerin kendilerine ulaştırılmaya başlayacağını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
''Bu nedenle liglerin ve Bank Asya 1. Lig'in ertelenip ertelenmeyeceği konusuna en kısa sürede, belgeleri gördükten sonra, bilahare karar vereceğiz. Dün hepinizin bildiği gibi UEFA ile Cenevre'de bir görüşme yapılmıştı. Arkadaşlarımız Cenevre'ye gitmişlerdi. UEFA'nın da bu konuda desteği ve güvencesi bizimle birlikte. Bugün aldığımız kararlar bu kadar.''
 
Kupa maçının ileri bir tarihe bırakıldığını ifade eden Aydınlar, karşılaşmanın ne zaman oynanacağına ilişkin soruya, ''Tarih belli değil'' cevabını verdi.
 
Beşiktaş'ın kupayı iade kararı hatırlatılarak bu konuda karar alıp almadıklarının sorulması üzerine Aydınlar, ''Bu Beşiktaş'ın aldığı bir karar. Bu karara saygı duyuyoruz ama soruşturma sonuçlanıncaya kadar bizim yapacağımız bir şey söz konusu değil'' dedi.
 
Aydınlar, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinden yapılan açıklamalara yönelik, ''Ben sert eleştiri görmedim. Kendi beklentilerini yansıtıyor. Açıklamaları bu çerçevede değerlendiriyoruz. Biz acele karar alalım demiyoruz. Yanlış karar almamak istiyoruz. Doğru karar almak istiyoruz. Şu ana kadar elimize ulaşmış belge yok. Yarından itibaren belgeler bize geliyor. Dolayısıyla biz yarından itibaren bu süreç hakkında daha sağlıklı konuşabiliriz. Ne kadar sürede bitebilir, ne kadar evrak gelecek, yarın gelen evraklarla belgeler bir seferde mi bize gelecek yoksa peyder pey mi bize gelecek? Bunu gördükten sonra karar alacağız'' ifadesini kullandı.
 
Kararlarını belgeleri gördükten sonra vereceklerini vurgulayan Aydınlar, ''Biz Yönetim Kurulu'ndan, İcra Kurulu'na yetki aldık. Erteleme yapacaksak ne kadar erteleme yapacağımızı en kısa sürede açıklayacağız'' diye konuştu.
 
Aydınlar, Avrupa kupası karşılaşmalarına ilişkin Futbol Federasyonunun 31 Mayıs'ta hangi takımların katılacağını UEFA'ya bildirdiğini hatırlatarak, şöyle dedi:
 
''UEFA da bu takvimde değişiklik yapmayacağını dün bize belirtmiştir. Avrupa'ya gidecek takımlar mevcut takımlarımızdır. Bundan değişiklik yapılması söz konusu değildir. Soruşturma aşamasında bu takımlardan suçlu olan varsa, eğer cezaya uğrayacak olan varsa onun değerlendirmesini UEFA o kulüp nezdinde yapacaktır.''
 
Savcılıktan gelen belgelerin Futbol Federasyonuna ''şifreli'' geleceği iddiasının doğru olmadığına dikkati çeken Aydınlar, ''Bize belgelerin nasıl geleceğini bilmiyoruz. Ancak şifreli belge gelmesi söz konusu olmaz. Biz bununla bir çalışma düzeni hazırladık, bu çalışma düzeni içinde incelemelerimiz devam edecek'' diye konuştu.
 
Küme düşürme seçeneğinin halen masada olup olmadığına ilişkin soruya ise Aydınlar, ''Soruşturma henüz başlamış değil. Belgeler bize geldikten sonra, 'Küme düşme olacak mı olmayacak mı?' buna karar vereceğiz. Bizim şu aşamada fikir yürütebilmemiz mümkün değil'' ifadesini kullandı.
 
Aydınlar, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ile görüşüp görüşülmediği konusuna ise SPK ile görüştüklerini ancak şike soruşturması konusunda görüşmelerinin olmadığını kaydetti.