Sarı lop cinsi incirin Türk Patent Enstitüsüne “Aydın İnciri” olarak Coğrafi İşaret Tescilini elinde bulunduran Aydın Ticaret Odası yönetimi Aydın’ın simge ürünlerinin başında yer alan incirin tanınırlığını artıran bu projede görev alan ekibi AYTO ya davet ederek ödüllendirdi.
Aydın Ticaret Odası Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız ve Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ile yönetim kurulu üyelerinin hazır bulunduğu plaket töreninde Meclis Başkanı Mustafa Ali Parmaksız, “ Coğrafi işaret tescili Odamızca yaptırılan ‘Aydın İnciri’nin tanıtımına yönelik yaptığınız çalışma için hepinizi tebrik ediyorum” dedi.
Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Dokuzlu ise, “Aydın İnciri için Odamız yıllardır çalışmalar yapmaktadır. Bu konuda attığımız ilk önemli adım Aydın İnciri’nin coğrafi işaret tescilidir. Geçtiğimiz yıllarda Sun Expres ile bir anlaşma yaparak 36 bin yolcuya incirimizi ikram ettik. Şimdi de THY’nın dış hatlarda 24 ayrı uçuş noktasına yapılan uçuşlarda yine Aydın İnciri ikram edilecek. Sizin de Aydın İnciri’nin tanıtımına yönelik amatör ruh, fakat profesyonel anlayışla ve güzellik katan yerel şivemizle hazırladığınız tanıtım filminizi izlediğimde çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyor, sizleri kutluyorum” diye konuştu.
Aydın İnciri’nin tüm Aydın’lıların ürünü olduğunu ifade eden Dokuzlu, “Aydın İnciri’ne hep birlikte sahip çıkmalıyız. AYTO olarak da üzerimizde düşeni yapmak için gayret sarf edeceğimizi bilmenizi isterim” şeklinde konuştu.
Reklam filminde görev alan herkesin Aydınlı olduğunu belirten Kerem Sarı, önümüzdeki birkaç ay içerisinde Aydın İnciri için 80 dakikalık bir film daha çekmek istediğini belirterek bu konuda hazırlıklara başladığını ifade ederek destek istedi.

20120112ay506763_02.jpg