Aydınlık Gazetesi Yazarı Can Ataklı, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye ile ilgili flaş bir iddiayı gündeme getirdi.

Ataklı, Erdoğan'ın tek bekar çocuğu olan 29 yaşındaki Sümeyye'nin yaklaşık bir senedir Erdoğan'ın çok güvendiği isimlerden İhsan Aslan'ın yeğeni ile sözlü olduğunu, Ramazan ayı öncesinde nişanlandığını ve Erdoğan'ın bu durumdan dolayı çok yüksek moralli olduğunu yazdı.

Can Ataklı'nın yazısındaki iddiaları şöyle:

“Başbakan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın Ramazan'dan hemen önce nişanlandığını duydum.

Bazen haber tesadüfen elinize düşer.

Bir dostumla manzaralı bir yerde sohbet ederken AKP'ye çok yakın bir isim de aynı yerdeydi.

Bir ara masamıza uğradı ve elbette Cumhurbaşkanlığı konusunda sohbet açıldı.

AKP'li isim doğal olarak “Tayyip Bey artık Cumhurbaşkanı olarak anılabilir” deyince “O kadar acele etme, bana göre Ekmeleddin İhsanoğlu kazanacak” dedim.

“Kazanırdı kazanamazdı” birbirimize takılarak tartışırken AKP'li arkadaşımız “Ayrıca Tayyip Bey'in morali de çok yüksek. Sümeyye'yi nişanladı” demez mi?

1985 doğumlu Sümeyye Erdoğan 29 yaşında, Erdoğan'ın 4 çocuğundan şu anda tek bekâr olanı.

Peki, kiminle nişanlanmış Sümeyye Erdoğan? Başbakan Erdoğan'ın çok güvendiği isimlerden İhsan Aslan'ın yeğeni ile nişanlanmış.

Aslında bundan tam bir yıl önce aile arasında söz kesilmiş. Yani Sümeyye Erdoğan bir yıldır sözlüymüş de kimsenin haberi yokmuş.

Ne denir böyle durumlarda Allah tamamına erdirsin.

Damadın adı? Onu öğrenemedim işte. Ama AKP yandaşı bir dolu gazeteci var. Onlar öğrenip yazarlar artık.

Erdoğan'ın ikisi kız ikisi erkek dört çoğundan biri olan Sümeyye Erdoğan 1985 İstanbul doğumlu. Trabzon Araklı İmam Hatip Lisesi'ni bitiren Sümeyye Erdoğan işadamı Remzi Gür'ün sağladığı bursla İndiana Üniversitesi kamu ve çevre işleri bölümünde “politika araştırmaları ve sosyoloji-siyaset” okudu.

Sümeyye Erdoğan için “türbanla üniversiteye alınmadığı için mecburen Amerika'ya gitti” denmesine rağmen, İmam Hatip'ten mezun olduğu yıl giriş sınavlarında aldığı puanla hiçbir üniversiteye girememişti.

Sümeyye Erdoğan yüksek lisansını ise London Scholl of Economics'te yaptı”