Nazilli Belediyesi"nin katkılarıyla yapılan 2 Nolu Sağlık Ocağı Ek Hizmet Binası Vali Malay tarafından hizmete açıldı. Sümer ve Çapahasan mahalleleri ile Sümer rekreasyon alanındaki vatandaşlara hizmet verecek olan modern ek hizmet binasının açılışına Aydın Valisi Mustafa Malay, AK Parti Aydın Milletvekili Ahmet Ertürk, Nazilli Kaymakamı Caner Yıldız, Belediye Başkanı Aytekin Kaplan, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Orhan, İl Sağlık Müdürü HüsnüTırpancı, İlçe Sağlık Grup Başkanı Dr. Orhun Örer ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılışta konuşan Dr. Orhun Örer, açılan sağlık tesisinde bir doktor, bir hemşire ve bir ebenin görev yapacağını ifade ederek “Bu Sağlık Personelimiz Sümer Mahallesine, Dumlupınar Mahallesinin bir kısmına sanayi bölgesine ve yüksek okul öğrencilerine; poliklinik ilk yardım hizmeti, gebe, bebek, çocuk takibi ve aşılanması, aynı zamanda da ilk defa ergen sağlığı, gençlik eğitimi, evlilik ve gebelik öncesi danışmanlık hizmetleri verilecekti. Nazilli"nin bir sağlık kenti olacağını ifade ederek yeni sağlık tesisimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Nazilli Belediyesi olarak sağlık hizmetlerine destek vermeyi sürdürdüklerini açıklayan Başkan Kaplan da, “15 yıl önce belediyemizin bu tür işlere ayıracak parası yoktu. Şimdi ise bu işler sıradan işler haline geldi. Sağlık ve Eğitim alanında bize düşen her görevi yapmaya hazırız” diye konuştu.
Ülkelerin kalınmasında sağlık hizmetlerinin önemine değinen Vali Malay ise, şunları söyledi: “Sağlık sorunları yaşayan bir ülke sınırlarını koruyamaz. Eskiden sağlık hizmetlerimiz çok sınırlıydı. Hastalıklarla mücadele ediliyordu. Şimdi ise sağlık hizmetlerimiz oldukça iyi mesafeler kaydetti. Sağlıkta yaşanan çifte standart sona erdirildi. Eğitim ve sağlık asla ihmal edilmez. Nazilli bu konuda ilimizin en ileri ilçesidir. Sağlık alanındaki yatırımları ile en gözde ilçemiz konumundadır. Bunda da en büyük etken Belediyemizin desteğidir”
Yapılan konuşmaların ardından Nazilli 2 Nolu Sağlık Ocağı Ek Hizmet Binası Vali Malay ve protokol üyeleri tarafından hizmete açıldı.