İşte İstanbul'da toplam 15 milyon lirayı bulan vurgunun cezaevinde biten öyküsü.... İddialara göre Osman G. işe kardeşi İhsan G.'nin bilgileriyle, kendisine onun adına nüfus cüzdanı çıkartmakla başladı.
- 2011 yılında İstanbul'da bir gayrimenkul şirketi kurdu. Kendisine çok lüks bir ofis açtı. İşadamlarına kendisini Kervansaray Otel ve Ceylan Tekstil'in ortağıymış gibi tanıttı.
- 'İhsan G. adına çıkarttığı' kimlikle, toplam
3 milyon liralık 3 adet Mercedes, 2012 model Land Rover, 2012 model Ferrari, 2011 model bir Audi aldı. İlk kazığı da galericilere attı.
- Yavaş yavaş ünlü patronlarla tanışmaya başladı, yemekler yedi.

OTEL ÇALIŞANIYLA ANLAŞTI

- Bir işadamı ve beraberindeki grubu Antalya Lara'daki lüks bir otelde ağırladı. 'Buranın ortağıyım' dedi. Her şeyi ince ince düşünmüştü. Otel çalışanlarıyla önceden anlaşmış, kendisine 'patron' gibi davranılmasını sağlamıştı.
- Davetlileri 150 metrekarelik bir otelde ağırladı. Hizmetlerine özel şoförlü bir Mercedes verdi.
- İşadamlarına 'Esenyurt'ta konut projemiz var. Özyurtlar ve Fi-Yapı ile 300 konutluk proje yapıyoruz' dedi. Sahte projeleri gösterdi.
- İşadamını sözde inşaat alanına da götürdü. Güven kazanmak için ünlü işadamlarının yanına sızdığı fotoğraf karelerini gösterdi.
- İşadamını ağına düşüren Osman G., 75 konut karşılığı 12 milyon liralık protokole imza attı. Parayı alıp ortadan kayboldu.
- Durumdan şüphelenen patron, belediyeye gitti, inşaat alanıyla ilgili bilgi almak istediğini söyledi. Yetkililer ise gösterdiği alanın harfiyat alanı olduğunu, inşaat ruhsatı bulunmadığını belirtti.
- Dolandırıldığını anlayan işadamı işadamı soluğu savcılıkta aldı, şikayetçi oldu. Devreye Mali Şube girdi.

KARDEŞİNİ BİLE SUÇLADI

- Osman G. yakalandı ama ısrarla 'İhsan G.' olduğunu söyledi. Kardeşinin, kendi kimliğiyle suç işlediğini, çok mağdur olduğunu anlattı.
- İzmir'de de 8 ayrı suçtan İhsan G. adına arandığı ortaya çıktı. Mahkemede İhsan G. olduğunu yineledi, serbest kaldı.
- Polis peşini bırakmadı. İzmir Emniyeti, Karşıyaka Nüfus Müdürlüğü, Evlendirme Dairesi ve ÖSYM'den belgeleri istendi. ÖSYM'den gelen sınav giriş ve evlilik belgelerindeki fotoğraflar zanlıyı ele verdi. Osman G. tutuklandı.